Duo-crossduathlon Berendrecht

Naar jaarlijkse gewoonte zakten we dit weekend af naar Berendrecht voor de crossduathlon. We waren goed vertegenwoordigd met Wouter in de solo-race, ik met Robby, Ramses met Vincent en schoonvader Guy met schoonbroer Bart in de duo-wedstrijd. Het zou een leuke en gezellige wedstrijd worden, ware het niet dat het weer daarin een serieuze spelbreker was.

Het werd een ware veldslag, maar dat maakte de prestaties er eens zo mooi op.

Ik ging, zoals gewoonlijk, wat te hard van start en was gangmaker voor de topfavorieten. Naar het einde toe van de eerste ronde moest ik de rol al wat lossen, maar kon toch nog redelijk volgen om als 6e de wissel in te duiken. We stonden op dat moment op een 2de plaats in de duo-wedstrijd.

lgp_duathlon15-183

Robby wist dus wat hem te doen stond en hij deed dat zoals gewoonlijk weer voortreffelijk. In de gutsende regen hoorde je het materiaal ondertussen kraken en piepen, maar Robby zelf kraakte gelukkig niet.

Toen hij in de wissel kwam, waren de verschillen te groot om nog een verschil te kunnen maken in het lopen. Zowel het team voor ons als het team achter ons was buiten bereik. Ik wilde me toch niet laten doen en dus vertrok voor een goede tijd. De snelheid van de eerste run zat er niet meer in, maar ik kon toch wel een goed tempo lopen. Achteraf gezien had ik weer de snelste looptijd in de 2e run, dus dat was toch wel gelukt.

DSC_5238

Nog eens op het podium dus en met dit weer deed dat eens zoveel deugd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *