Cross duathlon Etten-leur (nl)

Vandaag zakte ik samen met trainingsmaat Roel Van Der Donck af naar Etten-Leur. Een cross duathlon met een rijke geschiedenis waar ik nooit eerder aan de start stond. Bij de verkenning van de fiets en dezelfde grote loopronde werd al snel duidelijk dat dit lastig ging worden. Een afwisselend parcours met zware weide grond en technische padjes die er door het slechte weer van de voorbije dagen erg zwaar bij lagen. Omdat de wedstrijd in Nederland plaatsvond kon ik de concurrentie van de tegenstanders moeilijk inschatten. Om 13u stonden we klaar voor 1 grote loopronde van 6 km over het fietsparcours. Ik verkoos om te starten met spikes en achteraf gezien was dit een erg goede keuze. Ik was direct goed weg en kon het snelle tempo van Kris Vermeiren goed volgen. Ondertussen kwam de Nederlandse kampioen cross duathlon aansluiten en die trok fors door maar kon toch geen kloof slagen. Op het einde van de loopronde maakte ik het mezelf nog even lastig met een ferme koprol door het vallen over een boomwortel.

Etten Leur_001l

Tijdens het fietsen trok de Nederlandse kampioen stevig door en was het aanklampen voor mij. Het fietsen bestond uit 3 rondes. De ondertussen omgewoelde omloop (omwille dat alle lopers over datzelfde parcours liepen) maakte het erg zwaar. Sommige stukken in het parcours lagen mij beter dan andere dus af en toe kon ik toch herstellen. Na een ronde kwam Nick Baelus vooraan aansluiten en toen waren we terug met 3 koplopers. Ik besloot mijn wagon aan te pikken en te mikken op mijn laatste loopronde. Nick reed een bijzonder sterk tempo en overnemen zat er niet echt in. De Nederlandse kampioen had intussen de rol moeten lossen. crossduathlon-227

Bij het ingaan van de laatste en beslissende loop van 3 km moest ik in de wissel een gaatje laten van 30 meter op Nick. Het deed erg veel pijn om dit toe te lopen maar toch kon ik de aansluiting vrij snel vinden. Ik had krampen in mijn bovenbenen maar speelde in de laatste kilometer alles of niets. Ik heb in het verleden al enkele keren op het podium mogen staan maar een mooie overwinning als deze zat er nog niet in. Door een versnelling maakte ik een kloofje en hierdoor was ik vertrokken naar de overwinning. Bijzonder tevreden won ik zo mijn 1e wedstrijd van 2015. Met een super tevredengevoel kon ik huiswaarts keren.

Etten Leur_005

Uitslagen http://www.crossduathlonetten-leur.nl/

link 3athlon site http://3athlon.be/wuilmus-snelste-door-de-koeienstal/ en triathlon 226 http://www.triathlon226.nl/2015/01/riikka-vreeswijk-pakt-voor-negende-keer-etten-leur/

3 reacties op “Cross duathlon Etten-leur (nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *