1e Triatlonwinst in Terheijden (1/2 afstand)

Vandaag deed ik mijn enige langeafstandswedstrijd in voorbereiding op de Ironman. Omdat Bilzen ietsje was tegengevallen wou ik hier zeker een goed gevoel aan overhouden. Ik was ook benieuwd naar hoe mijn 20km in wedstrijd zou zijn.

De wedstrijd heeft een aparte formule (2,5-80-20) wat voor mij interessant was om eens langer te zwemmen in wedstrijd. Ik maakte zoals steeds een snelle start om proberen mee te zijn met een goeie groep en vandaag bleek dit de juiste te zijn.. De kopgroep. Ik heb me lichtjes ‘geforceerd’ om zo met de eersten uit het water te komen. We kwamen met 4 uit het water, ik als 3e, en met een goeie wissel kwam ik als 2de naar buiten gelopen op 2″ van de leider.

IMG-20160612-WA0008

Eens op de fiets had ik meteen een goed gevoel. Ik nam snel de kop van de wedstrijd en zou die niet meer afgeven. Ik wist dat er een aantal snelle fietsers waren dus was op mijn hoede. Ik hield mijn rondetijden in het oog en probeerde steeds de snelheid hoog genoeg te houden. Doordat er heel wat keerpunten waren kon ik toch vrij goed kijken hoe ver de achtervolgers zaten. Toch riep ik naar Nathalie om te timen wat mijn voorsprong was, ik heb namelijk niet zo veel ervaring met op kop rijden in een wedstrijd. Het was laf weer dus goed drinken en gelletjes nemen was de boodschap. Daar bleef ik steeds aan denken. Het fietsen werd per ronde zwaarder door de wind die meer en meer kwam opzetten. Eens binnen bleek ik een paar minuten voorsprong bijeengefietst te hebben en het was wel een leuk gevoel om eens in een lege wisselzone binnen te komen 🙂

IMG-20160612-WA0006

Nu nog een goeie 20km lopen. Ik besloot om snel te vertrekken en zo mijn achtervolger, en enorm sterke fietser Erik Jan Spijkerman, op een achterstand te zetten. Verschillende mensen riepen me dat ik veel voorsprong had maar ik was er toch nooit echt gerust in.. Ik hoopte ook om geen inzinking te krijgen. Er moesten 4 ronden afgelegd worden en achteraf bekeken heb ik mijn overwinning in de eerste 10km eigenlijk veilig gesteld. Nadien kon ik, omdat ook hier keerpunten waren mijn voorsprong goed controleren. Ik sloeg geen enkele bevoorrading over en na 1u20′ lopen, met ook hier wat stukken in de wind kwam ik als eerste over de finish. Ongelofelijk!! Ploegmaat Wouter zei me vooraf dat dit mogelijk was, ik was daar wat voorzichtiger in en ging voor een top5 of podium maar winnen?? Dat had ik niet verwacht. (Wouter, kan jij ook een Ironmanvoorspelling doen?? :p) Ik geef toe dat ik de tranen even niet kon bedwingen toen ik aankwam. Man ik was blij!!

IMG-20160612-WA0009

Jammer dat de prijsuitreiking té lang duurde (pas na aankomst van de laatste deelnemer) Dus ben ik mijn beker maar gaan afhalen en zelf een podiumfoto getrokken.

IMG-20160612-WA0005

Een dikke merci aan mama, papa en Nathalie voor het supporteren, timen, … Ook aan coach Gert die me elke week de schema’s geeft en toch een aanzienlijk aandeel in deze overwinning.

Binnen 2 weken start ik in Retie wat mijn laatste voorbereiding op de Ironman zal worden… Spannend!!

 

Een reactie op “1e Triatlonwinst in Terheijden (1/2 afstand)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *