Epische overwinning in Berendrecht

Vandaag stond ik samen met mijn vader en broer (die samen een duo vormden), mijn schoonbroer Wim en ploegmaat Ramses aan de start van de cross duathlon in Berendrecht. Deze wedstrijd staat jaarlijks op mijn programma aangezien dit over mijn vroeger trainingsparcours loopt.


Vroeg aangekomen ging ik de verkenning van de fietsronde doen. Hierbij merkte ik op dat de ondergrond enorm glad lag in combinatie met technische single tracks en kleine bergjes. Kennis van het parcours is op zo’n moment enorm belangrijk! Na de verkenning ging ik bij mijn ouders thuis nog opwarmen zodat ik lekker lang droog bleef. Achteraf gezien weer een enorm voordeel dat ik had.

BK Crossduathlon Retie 2015_014

( foto bk Retie )
Bij de start stonden andere sterke mannen als Bart Borghs, Ruben Geys, Rik Thys en Micha Van Den Eynde. Zeker deze laatste schatte ik vandaag hoog in omwille van het zware mountainbike parcours. Bij de start liet ik me wegdrummen en zocht mijn tempo om terug naar voor te lopen. Ondertussen was Wim aan een enorm sterke loopproef bezig en Ramses volgde ook in ons zog. We vormden een kleine groep met daarvoor solo Ruben Geys. Ik kon goed volgen en kwam relatief fris in de wissel zone. Ook vandaag liep ik met spikes en dit was weer een erg groot voordeel.
Bij het mountainbiken wilde ik gewoon mijn eigen tempo rijden en mijn eigen stroken kiezen. Ik fietste een goed tempo en moest enkel een duo bewust laten rijden. Ik fietste ondertussen samen met Bart Borghs die, zoals verwacht, heel sterk was op de power stukken. Op de technische zones bouwde ik dan weer wat voorsprong uit. Maar in de 2e ronde kwam een wel erg sterke Micha Van Den Eynde voorbij gereden. Op een ondertussen ware modderpoel was het glibberig en zwaar fietsen! Micha was gewoon te sterk en ik besloot mijn eigen tempo te rijden. Na een tijdje merkte ik dat Bart er niet meer bij was. Bij de aankomst in de wissel zone hoorde ik dat ik op 20 seconde van de eerste zat en plots geloofde ik dat ik nog kon winnen.

Ik zag bij het lopen Micha steeds in het visier en probeerde niet de fout te maken er te snel heen te lopen zoals ik vorig jaar deed bij Jim Thys. Ik kwam rustig korter en plaatste dan mijn aanval. Ik kon gelukkig mijn tempo behouden en zo naar mijn 2e overwinning van 2015 lopen.

Een zalig gevoel om eindelijk eens te winnen in Berendrecht! Een zware wedstrijd in regen en wind maakte het erg lastig. De 2e plaats van Wim en Robby bij de duo’s, het uitdoen van mijn vader en broer als duo en ploegmaat Ramses ( 11e) die sterk liep maakte deze dag onvergetelijk!

Aan alle supporters super hard bedankt om de regen en wind te trotseren.
Nu werk ik rustig verder naar het EK 70.30 Ironman in augustus. Ik zal enkele triathlons doen in de voorbereiding zoals ¼ Geel en ½ Leuven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *