2e plaats cross duathlon Wommelgem

Vandaag stond ik als titelverdediger aan de start in de cross duathlon van Wommelgem. De laatste weken verliepen niet zo goed op gebied van specifieke trainingen. We gingen dus wel zien waar we zouden eindigen.

De 1e 4 km liep ik een groot stuk met ploegmaat Ramses die zijn haaswerk perfect deed. Ik probeerde de kloof zo groot mogelijk te maken om iets rustiger aan het mountainbike gedeelte te kunnen beginnen. Ik maakte een goede wissel en sprong snel op mijn mountainbike.

Het parcours lag hoofdzakelijk in het fort en bestond uit op en neer rijden en vooral heel veel draaien en keren. Het gedeelte buiten het fort bestond vooral uit snelle lange dreven om tempo te maken. Ik reed mijn eigen tempo, maar al heel snel kwam sterke mountainbiker Mathias Cloostermans terug. Hij zette mij meteen onder enorme druk en ik moest al vrij snel lossen. Mathias reed heel soepel en erg explosief, iets waar ik het vandaag toch erg lastig mee had. Ik bleef steeds op net iets meer dan 30 seconden hangen maar moest heel erg diep gaan. Normaal gezien kan ik de laatste run nog hard lopen maar vandaag ik was redelijk kapot gereden en ging het dus iets minder vlot.

duathlon-wommelgem

( foto Chris Hofkens )

Ik heb het Mathias lastig proberen maken maar moest vandaag mijn meerdere erkennen in hem. Ik deed een degelijke wedstrijd en ben dan ook tevreden met mijn 2e plaats, zeker omdat mijn (fiets)vorm momenteel niet top is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *