1/3 triathlon Aarschot

Zondag stond de 1/3 van Aarschot op het programma. Een triathlon met 2km zwemmen, 60km fietsen en 15km lopen.

Het zwemmen verliep voor mijn doen vrij vlot. De eerste 500m verliep stroef maar nadien kon ik in de voeten zwemmen en zo rond positie 30 uit het water komen.

Tijdens het fietsen zette ik er meteen een stevig tempo in. Na de platte aanloopstrook kwam er een sterke fietser over mij. Snel was duidelijk dat die het lastige parcours, met op en af en veel draaien en keren, goed kende. Ik bleef op 10 meter rijden en volgde deze atleet. Bergop voelde ik me sterker en kwam ik ofwel net terug of nam de koppositie. Nadien kwam deze sterke fietser weer over mij en bleef ik met een lastig gevoel zitten. Wanneer ik op een lange klim (loper) opnieuw terug kwam naar mijn voorganger dook er plots een scheidsrechter op die mij een blauwe kaart en 5 minuten strafbox gaf. Ik viel totaal uit de lucht want had absoluut niet de intentie in het wiel te rijden maar reed bergop gewoon sterker. Natuurlijk kan je steeds een lange discussie starten of de kaart terecht was of niet … ik blijf van mening van niet.

DSC_0225

Ik besloot weg te rijden en gewoon mijn eigen tempo verder te rijden. Ik fietste sterk en reed naar positie 6. Nadien kon ik op strava zien dat ik de snelste fietstijd had en die benen had ik ook. Eens de wissel in moest ik normaal 5 minuten in de starfbox. Ik besloot al op de fiets dit niet te doen en vol te gaan om te kijken waar ik zou eindigen in deze wedstrijd. In de strafbox staan en zo een vertekende uitslag in de top 15 zei me minder dan gewoon te weten wat mijn waarde was.

DSC_0242

Door deze strafbox te weigeren, wist ik eigenlijk al meteen dat ik DSQ zal worden. Ik liep naar een 3e plaats maar 1 persoon kwam nog over mij. Hierdoor ben ik, niet officieel, 4e geworden. De finish en de speaker-aankondiging nemen ze me alvast niet af.

DSC_0258

Nadien even verder navraag gedaan in verband met mijn blauwe kaart en blijkbaar waren ook de scheidsrechters het er niet helemaal over eens. Volgens 1 van hen worden er bergop nooit kaarten gegeven. Terecht of niet…ik heb de kaart helaas gehad en kan de tijd niet terug draaien. Uiteraard zal ik hier wel een luist leren. De verschillende wedstrijden, regels en afstanden van verschillende organisaties maken het niet altijd eenvoudig voor een triathleet…

DSC_0269

foto’s Guy Wuilmus

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *