Ironman 70.3 Mallorca

De Ironman 70.3 in Mallorca was mijn eerste grote doel van het jaar. Na een winter hard trainen, was dit een grote test om te zien waar ik stond.

De weersvoorspellingen zager er goed uit, een kleine 30 graden en helder weer. Langs de ene kant was dit warme weer niet ideaal omdat er in België uiteraard nog niet veel zonnige trainingen waren geweest, maar langs de andere kant was dit beter dan de gietende regen van de editie vorig jaar.

De start was om 8u00. Omdat ik vrij laat toekwam, kon ik helaas niet meer inzwemmen. Gelukkig had ik ‘s morgens al wel wat gelopen zodat ik toch al een beetje in vorm was. Mijn plan was om bij de eerste 50 in het water te zitten, zo snel mogelijk de 2 kilometer te zwemmen om zo bij de goede fietsers te zitten. In de wissteltent kwam ik Kris Vermeiren tegen en wist ik dus dat ik goed gezwommen had. Dit gaf me al een enorme boost.

In het begin van het fietsen, was het enorm druk en heel lastig om goed te kunnen rijden. Rond kilometer 20 was er een lange klim en vinnige afdeling. Ik plande om hier echt alles te geven en zo ver mogelijk naar voren te rijden. In de afdaling bij de eerste haarspeldbocht reed ik helaas op een steen waardoor mijn voorwiel weg schoof. Gelukkig kon ik nog net recht blijven. Nadien kreeg ik gelukkig snel het goede gevoel terug te pakken zodat ik volk kon inhalen. Op het einde van de 90 km fietsen, kwam er nog een wesp lastig doen door in mijn triatlonpakje te vliegen. Ondanks de pijn, kon ik snel de knop omdraaien en gewoon doorgaan. Bij de aankomst in de wisselzone stonden en nog niet al te veel fietsen. Ik wist dat een goede uitslag er zou kunnen inzitten als ik verstandig zou lopen.

Omdat het ondertussen wel heel warm was, besloot ik niet te zot te beginnen lopen en de 21 km in een constant tempo af te leggen. Na 4u45 kwam ik als 12e in mijn agegroup en 114e van de 3600 deelnemers moe maar voldaan over de finish op 1’15 van de top 100, maar ik zou niet weten welke gedeelte ik sneller had kunnen doen.

Ik ben super tevreden om het seizoen zo te kunnen starten en kijk nu al uit naar de thuiswedstrijd in Meer en halve in Luxemburg. Merci sponsers level,  cycosports.be,  sponsor, NorthgateArinso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *