1/8 triathlon Rijkevorsel

Zaterdag stond de 1/8 triathlon ‘de Bres’ in Rijkevorsel op het programma, een leuke recreatieve triathlon die in mijn eigen straat passeert . Ondanks deze wedstrijd een week na mijn Ironman viel en ik hiervan totaal nog niet gerecupereerd was, wilde ik hier toch per se aan de start staan. Doordat er toch enkele sterke deelnemers aan de start stonden, lag het niveau toch iets hoger dan bij een louter recreatieve wedstrijd. Er stonden zeer veel supporters langs het parcours, voornamelijk bekende gezichten die hier in de buurt wonen


994191_727452527313433_8573440902410083349_n

 

.
De zin om te starten was er zeker en vast, maar ik voelde dat ik een week niet getraind had. Bij de zwemstart voelde ik me gewoon een slak maar ik kon niet sneller. Ik kwam rustig in mijn ritme en begon wat volk in te halen. Ik kwam hierdoor nog redelijk goed uit het water maar maakte een trage wissel. Omdat in deze wedstrijd in de wielen mocht gereden worden, was het van groot belang een goed fietsgroepje te vormen. Ik draaide goed rond met ‘Trille’-ploegmaat Dieter en zo konden we snel wat volk inhalen. Hoe groter de groep werd, hoe slechter er rond werd gedraaid. Omdat ik dit niet leuk vond, fietste ik nogal veel op kop. Onze groep werd nog groter maar, ondanks de slechte samenwerking, reden we niet meer naar de kopgroep.

10565127_727453143980038_2801341346989579535_nAQ2U1107-L
Tijdens het lopen bleek ik toch nog beter in vorm dan ik dacht bij aanvang van de wedstrijd. Ik kon snel naar voren lopen en bleek bij het lopen precies weinig last te hebben van mijn Ironman. Op 1,5 km van de meet kreeg ik toch nog harde steken in mijn buik en gaf mijn lichaam signalen dat het over zijn toeren ging. Ik moest dan ook vertragen en heb zelfs even gewandeld. Op het einde kon ik dus geen volk meer inhalen en stak zelfs nog iemand mij voorbij.

AQ2U1995
Met een 7e algemene plaats en mijn titel als ‘kampioen triathlon van Rijkevorsel’ kan ik meer dan leven, een fijne podiumplaats. Met verschillende leuke prijzen kon ik moe maar voldaan huiswaarts keren.
Nu ga ik goed rusten en vakantie nemen. De volgende wedstrijd die op het programma staat is de 1/4e triathlon van Ieper.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *