Ramses knap 4e !

Ik vertrok best zenuwachtig naar de wedstrijd door oa de late start, mindere wedstrijd in Stein en toch behoorlijk wat supporters waarvan ik wist dat ze gingen komen kijken. Voor mezelf had ik een top 10-plaats vooropgesteld. Vlak voor de start een Sponser Energygel genomen en eens in het water valt die stress uiteraard snel weg in wil je knallen.

DSCN4917

Dit is me blijkbaar ook gelukt, ik had er tijdens de wedstrijd niet echt zicht op omdat we tussen de trio’s en vrouwen begonnen te zwemmen maar ik bleek als 7de uit het water gekomen te zijn. De wissel verliep vlot en ik begon aan mijn 40km-tijdrit, voor de eerste keer met een vol wiel.

DSCN4907

Het zat meteen goed op de fiets en maakte direct een 2-tal plaatsen goed. Onderweg ben ik 1x voorbijgestoken geweest. Ik probeerde in zijn zog te blijven op reglementaire 10m afstand maar dat ging me net iets te snel. Achteraf bleek dat ook de winnaar te zijn J. Het waren 40 zware kilometers gezien de harde wind die er vandaag stond… De laatste 2km zag ik dat ik een redelijke voorsprong had op atleten achter mij en begon ik ook wat aan het lopen te denken. Pas toen ik binnenkwam met de fiets wist ik dat ik op een 4de plaats zat en dat gaf toch een behoorlijke boost. Ik wist wel dat het podium moeilijk zou worden al kan er altijd iemand op zijn adem trappen. Ik probeerde zo constant mogelijke rondetijden te lopen en zat altijd rond de 11’30. Tijdens de loopproef zag ik ook dat Maarten Missine (topfavoriet voor vandaag) in 5de positie liep en niet dichter kwam. Uiteindelijk ben ik gefinished als 4de in 1h57’55” op 25” van het podium.

DSCN4915

Ook al is een 4de plaats misschien de meest ondankbare plaats in een rangschikking, ik ben hier toch zéér tevreden mee. Zeker wanneer ik vernam dat er een aantal sterke mannen achter mij zijn gebleven zoals oa Maarten Missine en Bart Schrooyen. Met deze prestatie is de kleine kater van in Stein al een beetje doorgespoeld al moet ik met 2 woorden spreken want in Eupen worden de afstanden nog eens x2 gedaan J.

Speciale dank aan de talrijke supporters in dit niet zo schitterende weer: Nathalie, Marijke, Dirk, Eveline, Fré, Siebe, Bruno. Ook dank aan Roel en Olli voor het vol wiel en aangepast materiaal qua remblokken.

Vlak na de wedstrijd heb ik meteen een Sponser Recoverydrink genomen. Zo kunnen we nu nog even doortrainen en hopelijk is het in Eupen ook op de halve afstand een goede wedstrijd, al komen daar heel veel zware kleppers bij want het blijft daar een BK Long Distance..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *