Duathlon Weert

Vandaag stond ik voor het eerst aan de start in Weert. Een wedstrijd niet ver van huis dus ik keek er écht wel naar uit en was gebrand op een goede prestatie. Het was een speciale formule want deelnemers mochten stayeren maar koers- en tijdritfietsen door elkaar. Ik opteerde voor de koersfiets, wat toch wendbaarder is et..


Ik vertrok met de fiets naar de wedstrijd als opwarming, en ging als verkenning nog eens de ronde 2x rijden. Nadien heb ik ook als laatste opwarmingsdeel de loopronde 1x gelopen.

ramses 3

Ik zette me vooraan en wou snel weg zijn. In tegenstelling tot andere wedstrijden waren we nu slechts met 3 lopers snel weg in plaats van het hele pak. De eerste km afgelegd in 3’05’’, daarna zwakte het tempo, een beetje af, en kwamen we met ons groepje van 3 samen binnen na 15’13’’. Iets achter ons liep er ook iemand van een duo en zo vormden we snel een groepje van 4 tijdens het fietsen dat de eerste ronde goed leek rond te draaien. In de laatste lijn naar de 1ste doorkomst wilde niet iedereen even goed meewerken waardoor er 2 atleten konden terugkomen. 1 van hen was de winnaar van vorig jaar en kon enorm hard fietsen. Hij probeerde ook nu weer weg te rijden maar onze groep bleef samen en we doken met 6 de wissel in. Het duo wisselde uiteraard sneller dan ons maar dan waren we nog met 5 voor 3 podiumplaatsen. Ik moest even in mijn tempo komen terwijl nr. 1 en 2 dit meteen deden. Wim Van Verre, ex-winnaar, liep in 4e positie en ik versnelde mijn tempo zodat hij niet kon terugkomen. Na 3,5km zag ik dat ik korter kwam op de 2de plaats maar dit was jammer genoeg te laat. Ik finishte als 3de.

ramses 2

Ik ben wel zeker tevreden met dit resultaat. Ik was vertrokken met podiumambitie en heb het kunnen waarmaken. Voor mij was dit een laatste test voor het seizoen dat er snel zal aankomen en ook een bevestiging van een goede winter te hebben doorgemaakt. Ik kijk uit naar volgende week waar ik met ploegmaats Wouter en Wim aan de start van de 10 Miles sta en dan eindelijk de 1ste triatlon dit seizoen in Geel waar ik ook met Wouter zal starten.

unnamed
Bedankt aan de supporters: mama, papa en Nathalie!

 

Een reactie op “Duathlon Weert

  1. Bodson Robby zegt:

    Ferm gedaan Ramses !! Is verdorie bijna in onze achtertuin , was deze eigenlijk uit het oog verloren , anders had ik wel eens komen kijken !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *