Sprint triathlon Rijkevorsel

Vandaag stond ik aan de start van de 1/8 triathlon te Rijkevorsel. In mijn eigen dorp kon ik niet ontbreken op deze wedstrijd. Aangezien deze wedstrijd een week voor het EK Ironman 70.3 was, kwam dit ideaal uit.


Samen met Gert Geysen ging ik ’s middags het parcours verkennen en gingen we goed op tijd onze fietsen in de wisselzone zetten. Aangezien deze wedstrijd recreatief is, zijn de regels dan ook wat losser dan bij een andere wedstrijd. In deze wedstrijd mag zowel gereden worden met een stadsfiets, gewone racefiets als tijdrit fiets. Dit tezamen met de vele supporters en het goede weer maakt altijd wel een leuk evenement van triathlon ‘De Bres’.

AQ2U9976-XL
We lagen klaar in het water voor het zwemgedeelte, 400 meter zwemmen. Ik zwom naar mijn gevoel (en niveau) vrij aardig en maakte een snelle wissel.

AQ2U0375-XL
In het fietsen werkte ik goed samen met sterke man Kris Vermeiren. Kris reed met zijn tijdrit fiets en kon iets langer op kop rijden. We gaven alles wat we konden en konden hierdoor in de laatste kilometer aansluiten bij de tweede kopgroep. Ik maakte opnieuw een super snelle wissel en kon snel aan het laatste gedeelte van de wedstrijd beginnen. Zo zat ik in het spoor van snellere loper en ex-winnaar Ruben Geys. Ik wist dat ik hem moest proberen volgen om mee naar voor te lopen. Natuurlijk liep Ruben te snel om in te halen maar het was wel de ideale manier om naar een tweede plaats te kunnen lopen.

AQ2U0594-XL
Op minder dan een uur kwam ik als tweede algemeen over de meet, de terechte winnaar werd Ruben Geys. Als winnaar van de deelnemers van Rijkevorsel, mocht ik een tweede keer op het podium. Een fijn interview met sporza journalist Ruben Van Gucht zorgde voor een fijne avond.
De organisatie De Bres zorgt, ondanks het inschrijvingsgeld voor deze wedstrijd slechts € 10,00 bedraagt, ieder jaar voor zeer mooie prijzen (waarvoor dank).

AQ2U1320-XL

( podium Rijkevorsel )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *