Triathlon Rijkevorsel

Gisteren stond met de triathlon van Rijkevorsel een thuiswedstrijd op het programma. Buiten het algemeen klassement is er ook ieder jaar een afzonderlijk podium voor de inwoners van Rijkevorsel. Ik kon al twee jaar op rij als eerste inwoner van Rijkevorsel over de finish komen en had dit natuurlijk graag voor de derde keer overgedaan. Vorig jaar werd ik tweede algemeen maar dit zou dit jaar opnieuw heel moeilijk worden met een aantal zeer sterke deelnemers, o.a. de winnaar van vorig jaar Ruben Geys.

Het zwemmen van 400m is niet echt mijn favoriet onderdeel in deze triathlon. Met heel veel deelnemers lagen we in de smalle vaart waardoor er aan de start veel klappen werden gegeven. Eens ik de start doorkwam, liep het zwemmen vlot. Aangezien zwemmen niet mijn beste onderdeel is, ging ik niet echt super snel. Ik probeerde vooral de kloof zo klein mogelijk te houden op de kop van de race en dit leek te lukken.

AQ2U2986-XL

Na een snelle wissel kon mijn inhaalbeweging beginnen. Ik werkte samen met Bart Van Looveren van team Bioracer en we reden echt een ideaal stevig tempo. Niemand kon onze wielen houden en we reden allebei echt vol om elke seconde terug te pakken naar de kop van de race.

AQ2U3411-XL

In de wissel hoorde ik dat ik nog 24 sec achter lag op de kop van de wedstrijd. Ik perste er alles uit om zoveel mogelijk volk in te halen. Ik liep op vrij korte tijd naar de derde plaats maar moest hiervoor enorm diep gaan. Ik kreeg een kleine dip en nummer vier, Jens Van Looveren, zat me kort op de hielen. Maar ook voor mij kwam de tweede plaats dichterbij. Eens we weer op het asfalt liepen, zette ik alles op alles en kon de jonge gasten (10 jaar jonger) eindelijk toch lossen.

8S1A2864-L

Heel tevreden kwam ik zo aan als 2e algemeen en als 1e inwoner van Rijkevorsel.

Ik mag trots zeggen dat ik een mooi trio Rijkevorselse wedstrijden won de voorbije maanden. Eind juni won in de 10 km loopwedstrijd en nadien kon ik solo aankomen in de kermiskoers van Sint-Jozef. Geen eenvoudige overwinningen.

AQ2U1470-L

Nu staat alles in het teken van de triathlon in La Gileppe volgende zondag en in september start ik nog in de ½ challenge in Almere (nl).

Bedankt aan de vele supporters gisteren want het deed deugd om onderweg mijn naam zo vaak te horen roepen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *