BK cross duathlon Geel & overige resultaten

Hierbij een overzichtje van de resultaten van het CyCo Endurance team van de afgelopen weken:

19/03/2017: BK cross duathlon Geel: 5e plaats voor Wouter Wuilmus
12/03/2017: Cross duathlon Retie:  8e plaats voor Tim De Bouw
11/03/2017: Zwemloop Bergen Op Zoom:  10e plaats voor Roel Van Der Donck
05/03/2017: Cross duathlon Berendrecht:  5e plaats voor Wim Van Linden (in duo met Dieter Baümer)

Wedstrijdverslag van het BK van Wouter:

In 2016 maakte ik de planning van mijn seizoen op met weinig wedstrijden in de winter. Dit omdat ik begin maart voor een 2e keer vader zou worden. Maar in december en januari bleek de (loop)conditie toch beter dan gedacht met een overwinning in een veldloop en een 2e plaats in de cross duathlon in Etten-Leur (nl). Ik hoopte dus stiekem toch het BK cross duathlon in Geel mee te kunnen pikken. Het BK kon ik moeilijk laten schieten …

Drie weken na de geboorte van onze dochter Fleur stond ik aan de start van het BK cross duathlon. Ik was met een erg bang hartje afgezakt naar Geel. De laatste drie weken waren echter geen ideale voorbereiding voor een BK maar de goesting in deze wedstrijd was groot. Zeker aangezien Geel de moeite had gedaan een technische mountainbike omloop in elkaar te steken. Bij de verkenning werd duidelijk dat de beste hier zou winnen.

Om 15u00 werd het startschot gegeven voor een off road run van 6km om nadien 20 km te mountainbiken en af te sluiten met 3 km lopen. De start was bijzonder chaotisch en ik kreeg enkele rake klappen van tegenstanders. Ik was pas als 20e weg en moest meteen een inhaalrace beginnen. Wat ik dacht gebeurde en Van Hemel en Laurens legden direct het tempo zeer hard. Ik moest de rol lossen om nadien weer een stukje in te lopen. Ik liep samen met Geert L. achter de kopgroep. We wisselden goed af en trachten de kloof zo klein mogelijk te houden. Het lopen deed enorm pijn.

In de wissel maakte Geert een veel snellere wissel dan ik en de vogel was gaan vliegen. Ik zou nooit meer terug komen richting de kop van de wedstrijd. Maar aangezien het een BK is, telt ieder plekje. Ik bleef rijden om andere kleppers op afstand te houden. Ik kreeg een Nederlander mee op pad en ons tempo lag vrij goed. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg ik meer mountainbike vertrouwen en kon ik de padjes beter aansnijden. Ik kon zo alleen als 5e in de wissel komen.

In de verte zag ik Van Hemel nog lopen maar de kloof bleef precies hetzelfde. Ik werd zo mooi 5e op het BK cross duathlon.

De wedstrijd werd nipt gewonnen door Seppe Odeyn voor trainingsmaat Geert Lauryssen. Ik gunde Geert zo hard een BK titel. Spijtig genoeg heeft hij er net naast gegrepen.

Ik ben best tevreden over mijn wedstrijd. Hier en daar weet ik waar het misschien beter had gekund maar soms moet je gewoon tevreden zijn en dat ben ik ook.

Mijn volgende doel is de mountainbike Xterra Belgium in Dinant waar de klimmers benen weer moeten terug gevonden worden.

Bedankt aan de aanwezige supporters! Altijd leuk je naam vaak te horen roepen.

http://uitslagen.3athlon.be/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *