Zwemloop Brasschaat

Afgelopen zondat stond ik aan de start in de zwemloop, in en rond de Sportoase van Brasschaat. Ik had nog nooit aan zo’n wedstrijd meegedaan maar leek me leuk om op deze manier de trainingen eens te onderbreken.

Ik startte in baan 3 voor 1km zwemmen, banen 1 en 2 waren gevuld met snellere zwemmers. Ik kwam als 2de uit onze baan uit het water, er was 1 zwemmer die een pak sneller zwom (lag 50m voor) en hij bleek achteraf de snelste zwemmer van iedereen .

11008392_836810389713375_1447653903715892551_n

Eens uit het water (na 14’35”) snel schoenen aan en proberen zo hard als mogelijk de 10km te lopen. Het was een lastige loopproef met veel draaien en keren, bruggetjes, héél zompige grasstroken én veel wind. Ik maakte tijdens het lopen vrij snel al 1 plaats goed en haalde de snelle zwemmer in. Ik probeerde ronde per ronde een gelijkmatig tempo aan te houden en in ronde 2 kon ik nog 2 atleten inhalen en liep ik op een 3de plaats. Deze plaats kon ik vasthouden tot op het einde, plaatsen 1 en 2 waren te ver weg en ik was 1 ronde voor het einde al zeker van het brons. In de laatste 50 meter verloor ik nog 1 schoen die in het zompige gras bleef steken, dus even terugkeren om deze op te halen en zo met 1 schoen en 1 blote voet te finishen.

DSCN5515

Het lopen bleek beter dan verwacht, ik liep een 10km op 35’31”. Ik ben zeer tevreden dat ik in dit deelnemersveld naast oa een Yeray Luxem op het podium mag staan. Bedankt aan mama en papa voor de support en Chris Hofkens voor de foto’s.

podium

Volgende wedstrijd zal de crossduatlon in Berendrecht worden waar ik loper ben en een bevriende fietser meeneem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *