Ramses 11e in Retie/Wouter wint 10km

Na een goede wedstrijd in Stein was het vooral recupereren geblazen de voorbije week en zakte ik met vertrouwen af naar Retie. Er waren in het algemeen wat minder deelnemers als anders maar aan toppers geen gebrek. Ik had voor mezelf niet meteen een plaats vooropgesteld. Een top10 zou super zijn, top15 moest normaal lukken.

Ik lag net niet vooraan met het zwemmen maar probeerde toch zo goed mogelijk mee te zijn. Ik had gehoopt om rond plaats 20 uit het water te kunnen komen om dan aan een inhaalrace te beginnen. Uiteindelijk zwom ik in 21’31” en kroop als 25e uit het Kempisch kanaal. In de wissel liep ik even voorbij mijn fiets, maar had dit al snel door dus wisselen en proberen knallen. Op de fiets wou ik niet té geweldig vertrekken en eerst een gelletje nemen, 3 atleten snelden me meteen voorbij: Sven Verlinden, Bart Borghs en Dirk Baelus. Die laatste heb ik tijdens de fietsproef kunnen volgen waardoor ik al meteen een plaats of 7 kon goedmaken.. De vooropgestelde top15 zou dus moeten lukken. Achteraf bekeken had ik misschien wel moeten proberen om ‘aan te pikken’ bij Sven Verlinden, dan had er misschien een nog net iets betere plaats in gezeten… Maar dat is praat achteraf.. Uiteindelijk heb ik de 39km fietsen in 58’49’’ afgewerkt.

ramses

Snel proberen wisselen voor het laatste deel van deze triatlon en ook hier was het doel zo snel mogelijk een aantal atleten op te rapen. Dirk Baelus lukte vrij snel maar ook nadien raapte ik hier en daar nog wat atleten op. Voor mij zag ik Sven Verlinden en ik naderde kilometer per kilometer maar ben op 22” van hem en dus ook van de top10 gestrand.. met een looptijd van 38’24’’ waren er in de top10 maar 7 atleten die sneller liepen dus ook hier kan ik zeker mee leven. Ik had niet echt last van de halve in Stein vorige week, misschien dat de loopbenen net iets minder fris waren. Uiteindelijk ben ik zeker tevreden met deze 11e plaats in dit deelnemersveld en zat er niet meer in dan dit. Nu kunnen we even doortrainen en binnen 3 weken start ik op 19 juli in de 1/3 triatlon van Aarschot en 2 dagen later op 21 juli in de ¼ van Kapelle op den Bos. Vooral Aarschot staat met stip aangeduid, en het zal dan maar af te wachten zijn hoe ‘fris’ ik 2 dagen later in Kapelle zal staan..

ramses3

http://uitslagen.3athlon.be/ ¼ Retie – 11e plaats in 1u58’44’’

10 km Rijkevorsel

Wouter liep de 10km van Rijkevorsel. Ik kon vrij eenvoudig de overwinning pakken. De eerste 5 km nam 5km loper Dieter verschueren mij op sleeptouw. Nadien kon ik vrij rustig en met mooie voorsprong naar mijn 3e overwinning van het seizoen lopen.

wiwo

wiwo 3

http://uitslagen.be/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *