Ramses knap 9e op de ‘ Halve van Stein ‘

De halve van Stein was mijn eerste lange afstandswedstrijd dit jaar en gezien ik me op dit soort wedstrijden wil focussen was het ook mijn eerste échte doel dit jaar met het oog op Wiesbaden in Augustus. Vorig jaar verliep de wedstrijd ook niet zoals ik had gehoopt in Stein dus ik had er nog iets goed te maken.


Ik stond super gemotiveerd aan de start. De wedstrijd begon met een kwartiertje vertraging dus de zenuwen begonnen even op te komen. Ik legde me vooraan op de startlijn om zo hopelijk goed weg te zijn. Een kanonschot gaf de start en weg waren we. Ik had het gevoel vrij goed te liggen na de 1e zwemronde en dat bleek ook want Nathalie riep me een 17-18e plaats toe. In de 2de ronde geprobeerd om nog even vol door te gaan maar ik heb mijn plaats enkel kunnen behouden. 1e deel dus goed verlopen want zwemmen is en blijft mijn minste discipline. Toch blij dat ik er wat progressie in gemaakt heb.

2
Het was een heel zware fietsproef, enerzijds door het parcours maar vooral door de omstandigheden. Regen maar vooral veel wind. Toch maakte ik snel wat plaatsen goed en ik zag niemand uit de achtergrond opkomen. Er waren vrij grote gaten waardoor het inhalen ook per ronde rustig gebeurde. Toen ik na de 2de van 4 fietsrondes hoorde dat ik dicht bij een top10-plaats kwam wou ik nog een extra tandje bij steken. Ik bleef heel de wedstrijd denken dat ik voldoende moest eten en drinken en maakte ook in de volgende 2 rondes nog plaatsen goed. Het was beuken tegen de wind of op de korte hellingen. Ik kwam uiteindelijk als 9de atleet de wisselzone weer in om te beginnen aan mijn halve marathon.

ramses
Ook hier was het hopen dat ik niet te snel te veel verval zou hebben.. In het lopen duurde het even voor ik iemand kon inhalen maar het lukte me toch. De speaker riep dat ik in 9e plaats aan het lopen was en tevens de 2de Belg in koers na uiteindelijk winnaar en BK Tim Brydenbach. Deze plaats heb ik nog tot op het einde kunnen vasthouden en met een looptijd van 1u19’ was ik extra tevreden. Uiteindelijk helemaal leeg over de finish gekomen. Tijdens het fietsen en lopen ben ik maar door 1 atleet ingehaald en verder heb ikzelf heel de tijd een inhaalrace gedaan. Gefinished als 9de in 4u17’28” en mijn 1e top10 op een have triatlon.

3

Ik was supergelukkig na aankomst door op deze manier Meer door te spoelen. Toch een speciale dank aan mijn ouders en vriendin Nathalie die deze zondag mee heel vroeg opstonden om me te begeleiden en aan te moedigen, tussenstand door te geven en voor de foto’s zorgden. Ik hoop door deze prestatie het leed wat verzacht te kunnen hebben 

½ Stein 2015 – 9e plaats in 4u17’28’’ =>

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *