1/4 TND Kapellen-op-den-Bos

Vandaag stond ik aan de start in KODB. Het is voor mij bijna een thuiswedstrijd dus altijd leuk om er te starten. Ik stond met de nodige vraagtekens aan de start aangezien ik 2 dagen eerder de zware 1/3 triatlon van Aarschot had afgewerkt. Deze zat duidelijk nog in de benen.

Vooraf riep de speaker mij bij de favorieten maar ik wist wel beter en zou met een top10 plaats al super tevreden zijn. Na even wachten wisten we dat het ook hier zonder wetsuit zwemmen zou worden. Ik maakte me op voor de start en probeerde het mindere zwemnummer van Aarschot hier te vergeten en dit lukte aardig. Ik had voor mezelf een +/- 20e plaats gehoopt om uit het water te komen. Tijdens de wedstrijd had ik niet echt een idee waar ik zat maar achteraf bleek ik als 24e uit de vaart gekropen te zijn. Dat was dus al behoorlijk.

IMG-20150721-WA0010

Toen ik naar mijn fiets liep schoten mijn benen al bijna in krampen waardoor ik toen al schrik kreeg voor het loopnummer van 10km.. Op de fiets geprobeerd om meteen een hoog tempo op te leggen en ik kon met een andere atleet goed samenwerken. We namen elk de helft van het fietsonderdeel voor onze rekening en haalden behoorlijk wat atleten bij. Alles op de respectabele 10m afstand uiteraard. Zo kwam ik net onder het uur binnen met 59’58”. Ik voelde wel tijdens het fietsen dat Aarschot nog in de benen zat.

IMG-20150721-WA0017

Ik wist vooraf dat het lopen wat afwachten zou zijn en ik trachtte mijn verstand op 0 te zetten en zo hard te lopen als ik kon. het lukte uiteindelijk nog vrij goed maar tijdens deze 10km heb ik écht afgezien. Ik haalde er uit wat er in zat en kon hier en daar nog wel wat plaatsen goed maken. ik liep uiteindelijk de 10km in 35’45” en zo naar een 14e plaats.

Meer zat er vandaag écht niet in. Achteraf twijfelde ik misschien of dit niet teveel van het goede was maar ik hoop dat als ik nu even goed herstel ik hier sterker ga uit komen. Zaterdag zou ik met Wouter een lange fietstraining in de Ardennen doen en dan hoop ik klaar te geraken voor mijn absolute hoofddoel dit jaar, Ironman Wiesbaden 70.3.

Bedankt aan de supporters: Nathalie, Jef en Kaat, Nick alsook de digitale en iedereen die me nog langs de kant aangemoedigd heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *