1/3 Triatlon Aarschot

DSCN5724
Gisteren startte ik samen met ploegmaat Wim in de Hageland Power Triathlon. Ik wou al lang eens deelnemen aan deze wedstrijd en keek er ook enorm naar uit. Vorig weekend was ik hier al eens komen fietsen om het parcours te verkennen wat me in de loop van de race best wat voordeel opleverde.

De wedstrijd zelf dan. Het was een lange zwemproef (2050m) en zonder wetsuit wat niet bepaald in mijn voordeel speelde. Ik probeerde meteen snel te starten maar geraakte niet echt uit de wasmachine.. We moesten in totaal 3x uit het water en ik merkte dat ik vertraagde per ronde en dat er een groep me inhaalde.. Vandaar dat ik over het zwemonderdeel niet echt tevreden was en kwam als 28e uit het water en zag dat Wim vlak achter mij was :).

DSCN5726
Op de fiets wou ik de eerste vlakke 11km zo snel mogelijk afhandelen, om zo de inhaalrace te beginnen, wat ook behoorlijk lukte om dan aan de 3 heuvelachtige ronden te beginnen. Door de regen was het soms opletten geblazen maar ik kende het parcours nog van het weekend voordien. Vooral op de klimmetjes kon ik tijd of plaatsen goed maken t.o.v. de meeste andere atleten. Hartslagen en snelheden leken goed te zitten, ik bleef tijdens de race goed eten en drinken, iets wat me dit seizoen al vaak geholpen heeft. Uiteindelijk kwam ik binnen met een 12e fietstijd en in 15e positie.

Triathlon Aarschot 19072015_001
Tot slot begon ik aan 3 lastige loopronden van in totaal 15km. Wim had me vooraf gewaarschuwd voor een lastige klim en dat was inderdaad het geval. Het haalde de snelheid er volledig uit. Ik heb nog een paar plaatsen kunnen goedmaken maar hier en daar kwam er ook een atleet voorbijgelopen. Uiteindelijk finishte ik in 3u11’13” op een 15e plaats overall, er was 1 trio nog net voor dus 14e solo atleet.

Op zich ben ik hier vrij tevreden mee, al had mits een beter zwemnummer er volgens mij wel nog net iets meer in gezeten.. Nadien even moeten losfietsen en ook vandaag was dat het geval want morgen start ik op de 1/4 Non Drafting Triatlon in Kapellen-op-den-Bos. Hopelijk blokkeren de benen daar niet..

Triathlon Aarschot 19072015_005
Bedankt aan mijn ouders om me alweer een hele dag te begeleiden, Guy Wuilmus voor de mooie foto’s en de support, vrienden die me langs de kant kwamen aanmoedigen en de digitale supporters uiteraard niet vergeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *