2e cross duathlon Etten-Leur(nl)

Vandaag stond ik als titelverdediger aan de start van de cross duathlon in Etten-Leur (nl). Met startnummer 1 is er toch steeds wat extra druk. De weersomstandigheden en staat van het parcours waren vergelijkbaar met vorig jaar. Het zou hoe dan ook een eerlijke strijd worden. Met enkele sterke namen aan de start als Geert Laureyssen, Jan De Bie en Pol Embrechts werd winnen erg moeilijk.


Aan de start werd het erg wringen en werd erg snel gestart. Ik kreeg een stamp van een deelnemer die erg hard aankwam. De eerste 4 liepen erg snel en ik moest een kloofje laten. Maar ik besefte ook dat de vogel dan wel eens kon zijn gaan vliegen. Ik deed een inhaalbeweging en we kwamen met 3 op kop. Geert L., een Nederlander en ik onderhielden een stevig tempo. Op het einde moest de Nederlander lossen zodat ik samen met Geert de wissel inliep.

11224421_968281813232898_2008797521201601409_n

We vonden elkaar direct tijdens het fietsen. Geert reed wel sterker maar met 2 waren we sterker voor het gevaar dat uit de achterhoede kwam. De zware omloop werd moeilijker en moeilijker te berijden door de vele regen. Het parcours was lastig met afwisselend zware weides met leuke technische stroken. We verloren niets op nummer 3 en kwamen samen in de wissel.

Geert wisselede iets sneller en ik kreeg de koof niet meer toe. Ik liep constant op 15 meter maar een sterke Geert had alles onder controle. Zo kon ik mijn titel niet verlengen maar keek ik toch terug op een mooie wedstrijd. De conditie is goed en ik ga met goede hoop richting Hofstade en Berendrecht eind februari. Eerst staat er nog een teamweekend op het programma in de Vlaamse Ardennen.

index

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *