3e cross duathlon Hofstade

Vandaag stond ik op mijn verjaardag aan de start op de cross duathlon in Hofstade, voor mij was dit een nieuwe wedstrijd. Met de 3 km lopen, 20 km mountainbike en 3km lopen zou het een super spannende wedstrijd worden met Borghs, Embrechts en mezelf. Bij de verkenning viel ik vrij zwaar en kreeg mijn pedaal in mijn kuit. Geen excuses maar wel een mentaal klapje.


De start was op het strand en ging .erg hard. Ik kreeg naar mijn voeten van een deelnemer omdat ik niet snel genoeg liep (ik heb hem toch nergens meer gezien nadien .. ). Ik koos ervoor om vol te lopen en gedurende de 3km Borghs te volgen. Deze liep echt hard waardoor ik al snel op mijn limiet zat. Embrechts volgde op een erg korte afstand. Bij het uitkomen van de wisselzone ging Borghs erg hard door waardoor ik niet kon aanpikken. Doordat ik alles gaf, kon ik wel aansluiten maar bij de volgende demarrages lag ik er weer af. Ik moest opnieuw tempo zoeken en al snel raapte Emhrechts mij op. Deze ging als een jong veulen tekeer waarvoor ik opnieuw moeite had om aan te pikken. Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen we op 10 sec van Borghs terug. Helaas viel ik dan (mede voor vermoeidheid) in het losse zand en moest beide heren laten rijden. Ik bleef wel goed tempo houden want zag hen telkens vlak voor mij rijden. Stiekem hoopte ik dat ze zouden stil vallen…

hof
Het laatste lopen waren de vogels gaan vliegen en liep ik gewoon een stevig tempo. Zo werd ik op mijn 31ste verjaardag 3e.
Op zich tevreden over de wedstrijd omdat ik alles gaf wat ik in mij had vandaag. Op bepaalde plaatsen kwam ik gewoon tekort. Hopelijk volgende week een beetje sterker !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *