Bilzen111

Vandaag stond mijn 1e triathlon van het seizoen op het programma. Het was even geleden want mijn vorige triathlon was reeds de IM 70.3 Wiesbaden in augustus. Het is altijd een test hoe het met de conditie gesteld is. Ik zat met veel vragen want had geen super winter achter de rug, ik was heel vaak ziek en kon niet alles afwerken zoals ik hoopte. Ik zag de Bilzen111 vooral als voorbereiding op de IM Luxemburg 70.3 binnen een maand. Deze wedstrijd is 1 km zwemmen gevolgd door 100km niet stayer tijdrijden op een vlak parcours om dan te eindigen met 10 km lopen.

Het zwemmen verliep eigenlijk zoals andere jaren. Ik vertrok erg traag (maar kan niet sneller) en begon dan trage zwemmers in te halen. Ik zwom een constant tempo en had het gevoel dit nog wel even te kunnen aanhouden. Dit is vooral een goed punt met het oog op Luxemburg waar we 1.8 km moeten zwemmen.

Heel veel gesukkel in de wisselzone waar ik erg veel tijd verloor met mijn nummer en jasje aan te doen. Nadien was ik erg blij dat ik mijn jasje aanhad met dit koude weer. Tijdens het fietsen kwam ik vrij snel met 4 fietsers samen waar er reglementair op 15 m werd gereden. Ondertussen pikten er af en toe mannen aan en losten er weer. Ik moet toegeven dat fietsen op 15 m ook wel een voordeel is, doordat er een mikpunt is, kan je goed tempo houden. Met de hevige wind was het zwaar fietsen en reden we een 39.2 per/u over 100km. Doordat ik niet veel weeg, heb ik eerder het postuur van een klimmer en was dit vlakke parcours lastig voor me.

IMG-20160515-WA0007

Het lopen verliep zoals meestal vrij goed en ik kon een behoorlijk goed tempo aanhouden en weer verschillende plaatsen goedmaken. Ik kon zo mooi 16e worden op een toch wel sterk deelnemersveld op een parcours en wedstrijd dat mij toch niet 100% op het lijf geschreven is.

IMG-20160515-WA0017

Tijdens de wedstrijd had ik het geluk dat de ouders van ploegmaat Ramses en vriendin van Ramses stonden te supporteren. Dat is altijd heel leuk en geeft altijd iets extra. Bedankt om de koude te trotseren.

Ramses zelf eindigde enkele plaatsen na mij en was wat aldus teleurgesteld. Maar Ramses reed de 100km wel volledig alleen, dat is veel zwaarder dan in een groepje. Naar mijn mening zit Ramses perfect op schema voor zijn eerste IM in Maastricht.

http://prod.chronorace.be/Classements/Classement.aspx?eventId=1187476853186772&mode=large&IdClassement=13290

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *