Bilzen111

Na enkele goede trainingsweken vertrok ik met wel wat vertrouwen maar ook (de nodige) stress naar de wedstrijd in Bilzen. Leuk alleszins om nog eens met een ploegmaat (Wouter) samen een wedstrijd te kunnen doen. De 111-formule en het vlakke parcours in Bilzen zou in principe een ideale combinatie voor mij moeten zijn. Het weer was niet wat je van een pinksterweekend verwacht met af en toe regenvlagen en vooral héél veel wind.

IMG-20160515-WA0020

We moesten zeker op tijd het water in waardoor het wel koud werd tijdens het wachten en iedereen schoof/dreef maar voor de startlijn, dus ik ook. Ik probeerde snel een hoog tempo op te leggen en dat bleek te lukken toen Nathalie me toeriep dat ik als 19e uit het water kwam. Goeie start!!

IMG-20160515-WA0003

Een redelijke wissel en ik was vertrokken voor 100km knallen op de tijdritfiets. Dacht ik.. De snelheden schommelden tussen de 32 en 48km/h afhankelijk van de richting van het fietsen en de wind 🙂 Vanaf ronde 2 voelde ik minder kracht in de benen en kreeg ik het gevoel dat het minder en minder ging in de race. Ik bleef echter proberen maar 100km alleen in de wind was moeilijk om het tempo steeds hoog genoeg te houden. Ik stapte ook nog net iets te vroeg van de fiets zodat ik nog een 15tal meter voor de wisselzone ook moest lopen.

IMG-20160515-WA0011

Tijdens het lopen wist ik al wel dat een goede uitslag er niet meer in zat maar ik probeerde er toch nog het beste van te maken. Ondertussen had een enorm sterke Wouter me voorbijgelopen. Heel sterke prestatie vandaag van hem!!! Ik zag het lopen als een apart deel en kon het tempo, voor mijn doen en na een mindere 100km nog hoog genoeg houden om de ca 10km in 35’30” te lopen. Uiteindelijk ben ik gefinished in 3u27′ op een 25e plaats en dus niet de top20 gehaald waar ik eigenlijk voor gekomen was. Vlak na de finish was de ontgoocheling groot, nu ‘s avonds misschien iets minder maar ze is er alleszins nog wel. De weg naar Maastricht is dus nog lang niet af! Binnen 2 weken krijg ik een herkansing in de 1/4 triatlon van Bredene/Oostende.

IMG-20160515-WA0009

Nogmaals felicitaties voor een knappe wedstrijd van Wouter die zijn trainingen moeilijk kan plannen als jonge papa en toch zo’n prestatie neerzetten! Bedankt aan mama, papa en Nathalie voor de begeleiding en het supporteren vandaag tijdens zo’n lange, natte en koude dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *