1/4 Triatlon Bredene/Oostende

Exact 2 maanden voor mijn eerste Ironman trok ik met de nodige dosis motivatie om een kleine revanche te nemen op Bilzen in grijs weer richting kust. Omdat je weinig West Vlaamse atleten kent is het moeilijk in te schatten hoe sterk de tegenstand was, met Tim Van Hamme stond er echter wel een mooie naam op de startlijst alsook Tijl Vaneyghen die deze wedstrijd vorig jaar won. Ik had voor mezelf gehoopt hier in een top5 te kunnen eindigen of toch een mooie top10 plaats.. Aangezien het een stayerwedstrijd was, wist ik dat ik moest proberen mee te zijn in het zwemmen.

We kregen ideaal weer voorgeschoteld aan onze Belgische kust, wat blijkbaar in het binnenland niet het geval was. Eens in het water was het een aparte start want we stonden tot onze heupen klaar aan de startlijn. Na poging 2 (want er was een valse start) waren we écht weg. Ik zwom zo goed ik kon en zag de kopgroep niet al te ver weg zwemmen. Enige nadeel aan deze wedstrijd was het zoute water, nu besef ik pas hoeveel water je binnenkrijgt op zo’n triatlon.. Ik probeerde mijn tempo egaal te houden en op het einde wat te versnellen wat voor een goede zwemtijd en 7e plaats uit het water zorgde. Na een goeie wissel was ik meteen mee in een achtervolgende groep van 7 op oa. Tim Van Hamme.

Toen ik hoorde dat er slechts 2 atleten weg waren was ik vrij gerust dat we die nog wel konden pakken, wat in ronde 1 zelfs nog gebeurde. Er stond wel wat wind en we zagen al vrij snel de auto met rode vod rijden. Van samenwerken/ronddraaien was weinig sprake waardoor vooral ik, Tijl en een zekere Dennis vooral ronddraaiden en de rest wat mee profiteerde, wat uiteraard hun goed recht was! Ik probeerde 1x weg te rijden maar dat was onbegonnen werk. Vanaf dan besloot ik om zeker mijn ding te doen maar ook geen domme krachten te verspillen. Eens we de laatste rechte lijn naar de wisselzone naderde versnelde ik om zo als 1e te kunnen wisselen.

13320758_10209758646427476_5376886136689638185_o

Die gebeurde ook vlot en zo vertrok ik samen met Tim Van Hamme voor een dikke 11,5km lopen. Hij legde er meteen een enorm hoog tempo op van bijna 20km/h. Ik probeerde zo lang mogelijk aan te klampen om op die manier al een podium veilig te stellen wat dan ook lukte na 1,5 (van 3) ronde. Ik moest Tim even laten gaan maar het gat bleef steeds rond een 6tal seconden. In ronde 2 naderde ik en nam even de leiding met Tim vlak achter mij. Ik was al aan het nadenken om in de laatste ronde proberen een snelle laatste kilometer uit de benen te schudden als we samen bleven maar zo ver kwam het niet. Bij het begin van ronde 3 had Tim nog een stevige versnelling waar ik niet tegenop kon, al probeerde ik nog wel. Plaats 2 was binnen alsook mijn 2de podium dit seizoen.

13248360_10209758650827586_7475697545517331132_o

Uiteindelijk ben ik enorm tevreden over deze wedstrijd met goeie tijden, een goed gevoel en prima uitslag. De beste manier om een vorige wedstrijd beetje door te spoelen blijkt toch sportieve revanche. Binnen 2 weken start ik in Terheijden voor het langere werk met daar de 1/2 triatlon.

Bedankt aan mama en papa voor alweer het supporteren en begeleiding alsook alle digitale supporters. We trainen ondertussen verder want Maastricht komt dichter en dichter…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *