3e plaats 1/4 La Gileppe

Vandaag stond ik aan de start van de 1/4 triathlon La Gileppe. Ik zocht het eens wat verder van huis om nog eens wat te kunnen klimmen. Het programma bestond uit 1500 meter zwemmen, 1 fietsronde van 46 km en 2 looprondes van telkens 5 km.

Triathlon La Gileppe 20160814 _0003

De wedstrijd La Gileppe was nieuw voor mij. Het bleek een groot event met 500 starters en een degelijke organisatie, maar voor Vlamingen is het een onbekende triathlon. Het startschot klonk heel onverwacht waardoor de zwemstart nogal chaotisch verloop. Naar mijn normen zwom ik goed en ik kwam rond de 40e plaats uit het water.

Triathlon La Gileppe 20160814 _0004

Na een snelle wissel ging ik goed van start met het fietsen. De aanloopstrook rond het meer was golvend en ik reed voorzichtig door de minder goede staat van de weg en het korte draaien en keren. Eens op de klim richting de Botrange kon ik beginnen tempo rijden. Laat dit nu per toeval een van mijn favoriete klimmen zijn … Ik haalde erg veel volk in en fietste best goed. In de afdaling reed ik toch op reserve want het fietsparcours was niet autovrij. Dit was naar mijn gevoel het enige minpunt aan deze wedstrijd, maar dit is helaas wel vaker zo in Waalse wedstrijden. Ik kwam de wissel binnen in de groep die rond de 8e a 12e plaats zat.

Triathlon La Gileppe 20160814 _0005

Oef … geen blauwe kaart gekregen vandaag…maar daar stond plots een ref naast mijn fiets. Ik kreeg 30 sec straftijd wegens het te snel uitdoen van mijn helm in de wisselzone. Achteraf gezien zijn dit dure 30 sec geweest, maar ik was in fout dus de bestraffing was terecht.

Na deze 30 sec straftijd was ik goed vertrokken met het lopen. Ik liep een vlot tempo en kon oprukken. Na de 1e ronde liep ik 4e en merkte ik dat de 3e plaats er nog in zat. Ik kon nog wat extra uit de laatste 5 km halen en liep zo naar een mooie 3e plaats.

Triathlon La Gileppe 20160814 _0008

Aangezien ik de tegenstanders niet ken (zoals al gezegd, is de wedstrijd niet zo bekend bij Vlamingen), is het op dit deelnemersveld moeilijk in te schatten wat de waarde is van deze race. Maar ik denk niet dat deze wedstrijd onderschat mag worden. Ik werd 3e algemeen en 2e H24 op 29 sec van de 1e plaats… Men vraagt zich dan af hoe de wedstrijd zou gelopen zijn zonder deze 30 sec straftijd…

Triathlon La Gileppe 20160814 _0017

Bedankt aan mijn vader om heel de wedstrijd te assisteren en mij aan te moedigen !!

http://www.chronorace.be/Classements/Classement.aspx?eventId=1186609269584630&mode=large&IdClassement=13849

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *