Challenge 1/2 Almere

Zaterdag stond de Challenge (tegenhanger Ironman ) in Almere op het programma. Wim en ik stonden aan de start van de ½ afstand. Almere is samen met Hawaï de oudste triathlon ter wereld en daar wilde ik dan toch wel eens aan de start staan. Wim kon ik enkele maanden voordien ook warm maken om aan deze wedstrijd deel te nemen. Zo waren we weer eens een weekend samen op stap en stonden we samen aan de start op zaterdagochtend.

almere

Eens aangekomen op vrijdag verkenden we samen met Meetria ploegmaats Roel en Patrick de omgeving en organisatie. De organisatie was echt perfect want alles was prachtig geregeld. Het voordeel in Almere is dat alles aanwezig is binnen een straal van 400m. De pasta party had dan weer veel weg van een uitgebreid buffet op een trouwfeest.

unnamed

Wim en Roel net voor de start

al

Om 8u20 lagen we klaar in het water voor het eerste deel van de wedstrijd; 1900 m zwemmen. De eerste meters waren een ramp voor mij. Ik kreeg enkele klappen op mijn hoofd en er werd meermaals over mij gezwommen. Na de eerst boei had ik eindelijk wat vrijheid maar helaas zag ik door de felle lage zon totaal niet waar ik moest zwemmen. Ik vrees dat ik hierdoor wat overbodige meters heb gezwommen. Na enige tijd kwam ik toch in mijn ritme en kon ik voor mijn doen vrij goed zwemmen.

14322302_559819777552940_3590793576573018259_n

In de wisselzone zag ik Adriaan Siemons uit Meer en besloot samen met hem te fietsen. Ad heeft hier al ervaring en is bovendien een sterkte fietser. We bleven heel de 90 km samen op het toch wel saaie parcours van Almere. Dit is natuurlijk de charme van Almere dat je bijna een vierkant fietst op allemaal dijken waar de wind stevig blaast ( en hat was zaterdag dan nog weinig wind vertelden ze ons). Ik had het gevoel nooit wind mee gehad te hebben gedurende de hele rit. Na 92.5 km was ik dus blij om van mijn fiets te kunnen springen. Ondertussen rukte ik stevig op naar voor en liep de top 10 binnen.

Op het einde van het fietsen zat ook ploegmaat Wim in onze fietsgroep. Ik hoopte met hem samen te kunnen lopen maar doordat ik een snellere wissel maakte, vertrok ik toch alleen. Ik liep mijn eigen tempo en kon zo opnieuw volk inhalen. Ik had een goed ritme te pakken en liep de eerste twee rondes echt vlot . De laatste ronde verliep moeizaam maar eens ik de finish rook, bleek het toch nog wel te lukken. Ik dacht ongeveer op een 10e plaats te lopen maar kwam blijkbaar als 5e algemeen binnen en werd 3e in de leeftijdscategorie 24/39. Een resultaat waarop ik zeer trots ben.

almer

Ploegmaat Wim werd 7e algemeen en 4e in de leeftijdscategorie 24/39. Zowel Wim als ik verdienden door deze prestatie een slot voor het WK ½ challenge maar hebben het niet genomen. Met een 2e kleine Wuilmus op komst zal voor mij het trainen en presteren die periode iets minder zijn.

 

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2016/sep/10/almere/UitslagHTTot.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *