Challenge half distance Almere

Eindelijk nog eens een triathlon en een goed gevoel na een wedstrijd!

Vermits ik dit jaar niet veel wedstrijden had gepland en Luxemburg dan nog een duathlon ipv triathlon werd, wilde ik toch nog ergens een degelijke triathlon uitdoen. En dus planden we (ik en Wouter) last minute nog een halve in Almere in. Het is een wedstrijd met een rijke traditie en dus gingen we uit van een sterke organisatie. En dat was het ook. De wedstrijd is wel bekend voor het vlakke en zeer winderige parcours, wat niet echt iets voor ons is. Maar de organisatie en de sfeer maakten veel goed.

Na de gebruikelijke mindere nacht, startten we om 08:20. Een klein uutje na de start van de volledige afstand en dus konden we daar nog even van genieten. Het was een waterstart en we konden gezellig samen met een aantal Belgen bij elkaar ronddobberen tot het startshot gegeven werd. Ik was goed vertrokken en lag de eerste meters redelijk mee in de kopgroep. Al snel moest ik die rol wat lossen en kwam een achtervolgend groepje aansluiten. Ik kon daarna goed mijn eigen tempo zwemmen om als 25e uit het water te komen.

Het fietsen ging in het begin redelijk vlot. Naar het einde begon de eentonigheid van het parcours mij wel wat te vervelen en kreeg ik wat last met de wind. Wouter kwam me voorbij rond km 70 en had ik toch terug een doel om me op te richten. De laatste kilometers deden pijn, maar ondertussen zat ik blijkbaar wel in de 9e positie.

Jammer genoeg deed ik dan wel een trage wissel, waardoor ik niet samen met Wouter kon starten met het loopgedeelte.

Het lopen was zwaar, maar ik kon, met Wouter als mikpunt, het tempo wel hoog houden. Rond km 12 kreeg ik het even moeilijk, maar een gelletje bracht redding. Ik kwam er snel terug door en kon dankzij de ongelooflijke Nederlands supporters met de 3e looptijd naar een 4e plaats in mijn categorie lopen.

Wouter bleef heel de tijd op ongeveer dezelfde afstand voor mij uitlopen en liep dus onbedreigd naar zijn eerste podiumplaats op de halve afstand!

Jammer wel dat het een 4e plaats was in mijn categorie (7e overall), maar hier had ik op voorhand wel willen voor tekenen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *