‘sluitingsprijs’ Lille

Afgelopen weekend stond ik eindelijk nog eens aan de start van een triatlon want dat was al meer dan een maand geleden met mijn Ironman Maastricht. Lille is meteen ook de afsluiter van het Belgische triatlonseizoen. Na een deugddoende vakantie en een 2-3 trainingsweken had ik vele vraagtekens hoe het lopen zou zijn. Op training voelde het zwemmen en fietsen wel behoorlijk aan.

We stonden aan de waterkant klaar voor het startschot en 2 lussen zwemmen. Ik vertrok aan een behoorlijk tempo maar het was een lang gevecht voordat er een afscheiding kwam. Ik had tijdens het zwemmen de kopgroep steeds in zicht op enkele meters voor mij dus wist ik dat ik in de achtervolgende groep zat. Samen met Sander startte ik aan lus 2. Veel verschuivingen zijn daar niet meer geweest en zo kwam ik rond een 10e plaats uit het water. Klaar voor de gebruikelijke inhaalrace14468402_171710643233399_142215021755864102_o

Het fietsen verliep vlot en ik geraakte snel in mijn ritme. Ook hier kon ik redelijk goed het wiel van Sander aanhouden totdat er 2 gedubbelden even in de weg kwamen rijden. Ik was ondertussen opgeschoven van plaats 10 naar plaats 6. In de laatste van 3 ronden probeerde ik op sommige stukken nog eens hard door te trekken maar opschuiven zat er niet meer in. Zo reed ik op een 6e plaats richting wisselzone waar ik merkte dat er 2 atleten ook kort achter mij zaten.

Ik hoopte vooraf op een top5 en moest dus het lopen proberen te forceren om dat nog te halen maar ook om de achtervolgers af te houden. Al snel voelde ik dat ik niet de loopbenen van enkele maanden geleden had maar ik kon de 6e plaats wel snel verzekeren. Nick Thys, de nr.5 in de race was ook al te ver weg en zo liep ik uit op een 6e plaats. Achteraf gezien ben ik er nog wel tevreden mee gezien de iets mindere voorbereiding.

14500735_171720506565746_2712001262459997526_o

Bedankt aan de collega’s die zijn komen supporteren: Sam, Britt en Yves en ook aan Nathalie die er weer bij was. Ik sluit zo een goed seizoen af en kijk nu al uit naar het volgende met een paar nieuwe uitdagingen. Bedankt ook Wim voor het vol wiel 😉 en teammaat Wouter, Kitty en Niels voor de support!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *