Triathlon Balen

Zondag stond ik aan de start van mijn eerste triathlon in Balen. Het was maar een 1/8ste maar het was dan ook vooral een eerste kennismaking met deze sport. Mijn doel is in 2014 een ironman mee te doen. Dus alles staat in functie van dat ene doel. Ik kom uit een duursport dus kies ik ook in triathlon voor de langere afstand. Het zwemmen is mijn groot probleem en daar ben ik hard aan het werken.

Ik zwom in Balen voor de eerste keer met mijn wetsuit. We lagen klaar om 500m te zwemmen om nadien een 26km te fietsen en te eidigen met 5km lopen. Aangezien dit geen moeilijke afstanden zijn, wilde ik deze vooral snel afwerken. Een 1/8e triathlon is een echte sprint-wedstrijd.

Bij de start lag ik een beetje op de achtergrond in het water. Ik ben nog maar net gestart met zwemtrainingen en kan dus nog niet goed zwemmen, laat staan een snelle zwemstart nemen. Al bij al voelde ik mij toch op mijn gemak bij het zwemmen en kwam zonder al te veel moeite in een goed ritme. Ik ondervond wel veel hinder door het aandampen van mijn zwembril. Door te ter hard te focussen op dit ongemak, verloor ik mijn concentratie. Ik kon best nog langer doorzwemmen, maar het tempo opdrijven niet meer. Daarenboven verloor ik bij het uitkomen van het water te veel tijd met het uitdoen van mijn wetsuit (wat de eerste keer voor mij was). Weer een werkpunt erbij !

Na de wissel sprong ik op mijn fiets en kost aan mijn tijdrit beginnen. Gelukkig kon ik zeer veel renners inhalen en stak niemand mij voorbij. Ik fietse van de 55e plaatst naar de 15e plaats. Het fietsen ging dus zeer vlot.

De overang naar het lopen verliep weer minder vlot want ik voelde me duizeling en vreesde even te moeten wandelen in plaats van lopen. Na wat water gedronken te heppen, kwam ik toch weer op volle snelhoud en kon weer volk gaan inhalen. Ik liep nog naar een algemene 9e plaats en 5e H24.

Besluit:

Deze wedstrijd was voor mij veeleer een training om ervaring op te doen. Na deze wedstrijd zijn er weer een aantal werkpunten bijgekomen.  Ik ben zeer tevreden met het resultaten en blijf hard trainen om vooral mijn zwemmen te verbeteren.

Uitslag

http://www.triamo.be/test/dre/uploads/images/18_Cat_BBB_Triamo2012.pdf

http://www.triamo.be/test/dre/uploads/images/18_Scratch_BBB_Triamo2012.pdf

 

Een reactie op “Triathlon Balen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *