Overwinning duathlon Reusel

Zondag stond ik aan de start van de korte afstand van de winterduathlon te Reusel (nl). Ik besliste pas in de loop van de week voordien om deel te nemen en aanzag dit als een stevige training. De dagen voorafgaand de wedstrijd, heb ik mijn trainingen hieraan dan ook niet aangepast.

Aangezien ik de dag voor de wedstrijd de hele dag in de tuin had gewerkt, stond ik zondag op met allerlei stijve spieren. Dit zou leuk worden…

Eens aangekomen in Reusel kwam ik weer enkele bekenden tegen. Lieven Schroyen was ook weer van de partij maar hij zou, zoals vele andere toppers, starten in de lange afstand duathlon. De meesten aanzien dit als laatste voorbereiding op de hel van Kasterlee (BK long distance off road duathlon). Voor mijzelf is deze afstand op dit moment nog wat te hoog gegrepen om een deftig resultaat te behalen.

Ik schreef me dus in voor de korte wedstrijd en moest dus 8 km lopen, gevolgd door 30 km mountainbike en 4 km lopen. De start van het lopen verliep niet naar mijn zin en ik kon geen extra hoog tempo lopen. Ik kwam als 5e (inclusief duo’s) in de wisselzone. Mijn eerste kilometers op de fiets verliepen rampzalig en gedurende de eerste ronde vond ik mijn tempo niet. Desondanks kon ik toch aansluiten bij de kop van de wedstrijd. Een duorijder haalde ons in en reed veel te hard weg. Ik moest mijn metgezel proberen te lossen maar die plooide niet. Aangezien ik wist dat hij een betere loper was, moest ik van hem af zien te geraken tijdens het fietsen.  Doordat hij viel in de tweede fietsronde en ik extra goed kon doorrijden, geraakte ik van hem af. Ik haalde alles uit mijn lichaam en kwam met een voorsprong in de wissel. Ik kon een goed tempo lopen en zag niemand achter mij komen. Hierdoor kon ik mooi naar de overwinning lopen.

 

Een onverwachtte en leuke overwinning. Ik weet dat ik vooral aan mijn loopsnelheid moet werken maar dit staat de volgende weken op mijn planning.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *