Reus van Wetteren

Zondag stond ik aan de start van de long distance off road duathlon ‘ Reus van Wetteren’.  We moesten een 12km off road lopen om nadien 55km te mountainbiken en als afsluiting 8km off road lopen. Aangezien ik nog maar sinds 3 maanden terug aan het lopen ben, zou ik dus vooral goed moeten indelen om het tot een goed einde te brengen. Aangezien er veel toppers aan de start stonden, was het voor mij een heel goede test.  

Door een verkeerde beweging in de week voordien had ik serieus wat last van mijn lies. Gelukkig kon kiné Paul Van Loon het ergste voorkomen. Ik had me voorgenomen het eerste loopgedeelte niet te stel te lopen uit schrik om nadien veel tijd te verliezen doordat ik een klop van de hamer zou krijgen. Achteraf bekeken, was dit misschien een foute beslissing en had ik van in het begin al iets dieper moeten gaan. In het eerste loopgedeelte verloop ik al iets meer dan 5 minuten op de eersten.  Deze achterstand heb ik gedurende de gehele wedstrijd niet meer kunnen inhalen, maar gelukkig had ik in deze eerste 12 km niet al te veel energie verloren.

 

 

Ik sprong op mijn mountainbike en kon een voordeel halen uit de eerdere verkenning die ik kwam maken. Ik reed steeds mijn eigen tempo en op de lastige stukken trok ik extra door. Op de lange stukken met tegenwind probeerde ik een beetje te recuperen. Buiten Jim Thijs haalde niemand mij in en kon ik naar een 9de plaats rijden. Doordat ik steeds alleen reed, diende ik me extra in te spannen. Het lastige en modderige parcours was voor mij een voordeel. Het parcours was leuk en afwisselend, maar best wel zwaar!

Na de laatste wissel voelden mijn benen niet meer fris maar toch haalde ik er het maximum nog uit. Enkel de snelse loper van de eerste run liep mij nog voorbij in de laatste 8 km. Op die manier kon ik met een geruime voorsprong op nummer 11 nog in de top 10 komen.

Ik ben ontzettend tevreden met deze uitslag. Deze 10e plaats heeft voor mij zelfs meer waarde dan mijn overwinning in Rotem. Het was een uitdaging om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en ik heb veel geleerd. Ik kom zeker en vast nog tekort in het lopen en zal daar nog hard aan moeten werken. Ik vermoed dat ik de goede beslissing heb genomen om in het begin niet alles op alles geze te hebben voor het lopen want zou dit anders toch bekocht hebben in het fietsen. In ieder geval staan se een stap dichter bij de Ironman van Nice in 2014 !

Bedankt aan de supporters (Ria, Johan, Kitty, Vicky en mijn vader) !

http://sportstiming.be/results/scratch/54 => uitslag

http://www.triatlonduatlonwetteren.be/ => uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *