Podium cross duathlon Lille !

Na een slechte maand december kon ik 2013 starten met een goede trainingsmaand. Ik deed vooral veel duurtrainingen. Ondanks de sneeuw kon ik meer dan behoorlijk trainen. Om mijn lichaam eens een intensieve prikkel te geven, schreef ik me in voor de cross duathlon in Lille. De triathlon club Trille organiseerde een speciale editie. De wedstrijd bestond uit een kwalificatie reeks waar je eerst 1,5 km moest lopen, vervolgens 10 km mbt en aansluitend nog 1,5 km lopen om nadien naar een A of B finale met zelfde afstanden te gaan. Het fietsen ging over het Bpost veldrit parcours van Lille wat een niet te onderschatten omloop zou zijn.

Er stonden enkele goede namen aan de start waardoor ik mezelf op voorhand weinig kans gaf op een podiumplaats. Hoe zou mijn lichaam reageren op deze korte afstand? Er werd in de eerste reeks snel gestart. Ik wist niet goed wat te doen en sloot aan in de top 10. Tijdens het fietsen hoorde ik speaker Hans Cleemput omroepen dat de eerste 30 naar de A finale gingen. Ik besloot direct wat trager te rijden en reed verder uit aan toertocht tempo en liep nog wat los. Veel energie had ik niet verbruikt en kon zo alles opsparen om nadien in de A finale te ontploffen.

We stonden met 30 atleten klaar om deze erg korte A finale te betwisten. De start was verschroeiend en ik wilde alles of niets spelen en ging mee met de top  4. Vanaf de start was Geert Lauryssen super sterk en niemand zou hem die dag nog terug zien. Een sterke prestatie van Geert want het fiets parcours was lastig om alleen tegen de wind te beuken. Ik wisselde snel na het lopen en was als 5de op de fiets weg. Ik wist dat ik zo snel mogelijk naar Paul Embrechts en Kris Driessens moest rijden want alleen zou ik te veel tijd verliezen. Ik reed in een ruk naar deze twee heren. Paul Embrechts bleef een verschroeiend tempo rijden en trok bijzonder sterk op na elke bocht. Het was zeer zwaar om eraan te blijven hangen, maar we kwamen niet dichter op de koploper. Ik deed een erg goede wissel en legde me een stevig looptempo op. Ik nam snel Kris Driessens terug en kon mijn looptempo aanhouden. Paul Embrechts kwam nog opzetten maar tot mijn verbazing liep ik naar een onverwachte 2de plaats.

Een mentale opsteker in de zware trainingsweken. Nu plan ik nog een drie stevige trainingsweken met het oog op het BK cross duathlon in Geel.

http://www.trille.be/pages/sub/17/uitslagen.html

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *