Podium off road duathlon Berendrecht

De tweede wedstrijd van het seizoen was de cross duathlon in Berendrecht. Al verschillende jaren sta ik daar met enorm veel plezier aan de start. Dit omwille van de prachtige omloop waar ik mijn mtb microbe te pakken kreeg einde jaren 90. Dit jaar stond ik niet in duo aan de start maar zou ik solo alles op alles zetten om een goed resultaat te behalen.

Na een zware teambuilding driedaagse met school in Houffalize moest ik erg goed uitrusten. Ik vreesde zelfs niet te kunnen deelnemen omdat ik erg moe was. Zondagochtend zakte ik vroeg af naar Berendrecht om er nog een paar rondjes te fietsen en nog wat tips te geven aan de jeugd van Trinity triathlon team. Zij zouden aan de korte afstand deelnemen en deden dit ook met een knap resultaat.

Ik was zoals altijd erg nerveus aan de start in Berendrecht. Met verschillende kleppers aan de start zou een podium niet eenvoudig zijn. Ik kon vlot mee lopen in de eerste run. Yerray Luxem was dan al verdwenen en in de achtervolging gaan zou pure zelfmoord zijn. Bij mijn wissel had ik het geluk te kunnen aansluiten bij Robby Bodson, de duo fietser van Cyco teammaat Wim. Robby nam ons op sleeptouw en we haalden iedereen in voor ons met uitzondering van Yerray. Iedereen deed zijn kopbeurten maar wegrijden was geen optie. Ik voelde mij niet sterk genoeg om dit te doen dus besloot ik me een beetje te sparen tijdens het fietsen. Op die manier kwam er wat volk terug uit te achtergrond. Er werd een verschroeiende laatste ronde gereden maar niemand kon er vandoor gaan.

In de wissel zette ik alles op alles maar Nick Baelus was te sterk. Ik bleef steeds op een 30 meter hangen en Nick speelde dit erg slim. Ondertussen liep Wim bij de duo’s ook naar een podium. Uit de achtergrond kwam ook niemand meer terug dus een podium was binnen.

Ik ben trots dat ik op een sterk deelnemersveld algemeen 3de kon worden. Er stond erg veel bekend volk langs de zijkant en graag wil ik echt iedereen bedanken. Deze aanmoedigingen waren echt super. Ik kon erg genieten van het podium en was ook heel blij voor teammaat Wim dat hij samen met Robby ook als derde het podium op mocht bij de duo’s.

Volgende week staat het BK in Geel op het programma. Totaal geen idee wat ik moet verwachten omdat het langer lopen is en de omloop minder selectief voor een biker.

 

uitslagen => http://lopersgroepputte.be/off-road-duathlon/ discovery reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *