1/2 triathlon Stein (nl)

Een jaar geleden besloot ik om mijn pijlen op triathlon te richten. Ik had een nieuwe uitdaging nodig en wilde altijd al eens een ½ tiathlon en een Ironman doen. Ik begon een planning te maken en stelde vast dat ik voornamelijk heel veel moest zwemmen. Ik zal nooit een topzwemmer worden maar ik wil wel graag de schade bij het zwemmen beperken en mij niet belachelijk maken.

De ½ triathlon in Stein verkoos ik boven Brugge omwille van het heuvelachtige parcours. Het feit dat dit een 30-jarige traditie in Stein is en enorm leefde, was ook mooi meegenomen. Het hele dorp Stein stond nogal op zijn kop tijdens deze triathlon …. ( Hollanders hé …). Heel de week was ik nerveus want ik wilde zo graag die finish halen. Mijn voorjaar viel wat in het water omwille van pech en de lange koude/regen waardoor niet in open water gezwommen mocht worden. Door deze pech moest ik nu dus starten in een ½ tirathlon zonder ooit een ¼ triathlon gedaan te hebben.

Zondagochtend reed ik samen met mijn vader naar Stein. Mijn vader heeft ook ½ triathlon ervaring en deed onderweg verschillende pogingen om me gerust te stellen. In het fietsenpark keek ik mijn ogen uit naar het materiaal dat de andere deelnemers bij hadden. Zo was mijn Argon 18 E112 maar gewoon in vergelijking met het materiaal van de anderen … Ik kreeg echt veel schrik tussen al deze triathlon beren.

Voor het 1.9km zwemmen had ik me voorgenomen om heel rustig te zwemmen en zo zeker het einde te kunnen halen. Het water was door de felle wind enorm woelig. Het zwemmen ging naar mijn normen vrij vlot en ik verspeelde hierbij weinig energie. Ik was heel blij dat ik het zwemmen overleefde. Bij de wissel verloor ik veel teveel tijd door mijn armstukken en een body aan te doen, maar achteraf gezien was ik wel eg blij dat ik deze aanhad.

We moesten vier rondes fietsen, samen goed voor 95km. Ik nam me voor om me de eerste ronde rustig te houden om het parcours wat te leren kennen maar hier maakte ik een belangrijke fout. Het parcours was enorm veel draaien en keren en lastig dalen en ging gedeeltelijk over enkele Amstel Gold race bergjes. Er zat zelfs een bergje op kasseien bij met nadien een rechte strook met  500 meter kasseien, zeker niet ideaal voor een tijdirt fiets. De tweede ronde voelde ik me beter worden en kwam ik in mijn ritme, maar plots hoorde ik iets enorm hard tikken op mijn fiets. Ik reed met de daver op het lijf en moest zelfs stoppen om te kijken wat dit was. Ik vond totaal niets maar het getik bleef maar harder worden. Ik wilde zo graag het einde van het fietsen halen waardoor ik te traag fietste en me te weinig focuste op de race. Later zou blijken dat een CO2-patroon tegen mijn kader tikte bij elke trilling. Op zich was dit niet erg maar het geluid was vreemd en baarde me zorgen. Ik was erg blij met het halen van het einde van het fietsen.

Door mijn fietsproblemen had ik nog wat over in de tank en kon ik beginnen aan de 21km run. Om een dipje te voorkomen, besloot ik niet te hard te lopen. Ik liep heel de tijd erg vlot maar ging niet overdreven diep. Mijn vader nam mijn tijden en merkte dat ik constante rondetijden liep.

Met een bijzonder voldaan gevoel kwam ik als 26ste algemeen en 20ste in mijn reeks aan. Ik ben hier bijzonder tevreden mee en weet nu vooral waar ik extra aan moet werken. Ik weet ook dat ik zonder het fietsprobleem toch dichter had kunnen finishen, maar nadien is zoiets altijd gemakkelijk te zeggen.

Nu las ik even een rustpauze in om in juli te trainen in de Vogezen om fit te zijn voor de Nisraman en het BK ½ in Eupen.

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2013/jun/23/stein/UitslagTot.html

Ik zou graag mijn vader nog willen bedanken omdat hij mij de hele dag enorm goed heeft geholpen. Mijn sponsors zou ik ook nog willen bedanken, zonder hen zou de wedstrijd toch minder vlot gaan:

–          Sponsers sportfoods zorgde voor een ideale energievoorraad;

–          Mijn Argon 18 E112  liet mij niet in de steek (het was door een fout van mij dat hij lastig deed);

–          De LevHel triathlon kledij was ook weer super;

–          Alle andere sponsors van ons ploege voor de goede zorgen en financiële bijdrage zodat we in onze mooie kledij aan de start kunnen staan blinken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *