2de plaats 1/8 triathlon Retie

Na La Roche110/111 trainde ik goed door in functie van de ½ in Stein. Deze week dinsdag kreeg ik een klopje en moest ik noodgedwongen 2 dagen relatieve rust nemen. Donderdag en vrijdag trainde ik nog erg veel. Zo kon ik mijn nieuwe Argon 18 tijdritfiets al een beetje gewoon worden en laste ik nog enkele duurtrainingen in voor het fietsen en lopen.

De 1/8 triathlon zette ik vooral op mijn programma om nog eens een triathlon ( door het slechte weer werd het zwemmen overal afgelast ) te doen en een intensieve prikkel erbij te hebben. Bij het zwemmen had ik geen slecht gevoel maar ik kan nu eenmaal niet hard zwemmen. Ik kreeg nogal veel klop tijdens het zwemmen en de vele borrels erbij deden ook geen goed.

Tijdens het fietsen wilde ik vooral eens lekker diep gaan. Ik voelde me er goed op de tijdritfiets, al was het enorm beuken tegen de strakke wind. Zonder dat ik het echt besefte, kon ik naar de 3de plaats fietsen. Ik dook de wissel in als 3de en begon samen met nummer 4 te lopen. Ik zette een versnelling in om deze persoon snel te kunnen lossen.  Een slapende seingever gaf geen teken dat ik links in moest slaan waardoor ik een afslag miste, hierdoor lag ik plots terug  4de. Gelukkig kon ik vlug terug tempo maken en mijn 3de plaats opnieuw innemen. Doordat het lopen heel vlot ging, kon ik de 2de in de race ook nog inhalen en liep zo relatief vlot naar een 2de plaats algemeen.

Totaal overwacht haalde ik vandaag aldus een podium. Ik ben hier natuurlijk ook trots op, zeker na een lastige trainingsweek. Ik hoop nu klaar te zijn voor mijn eerste ½ triathlon waar ik zal starten om te leren en te kijken waar mijn grenzen liggen.

Een reactie op “2de plaats 1/8 triathlon Retie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *