2014 op gang met een 4e plaats !

Zaterdag stond er een intensieve looptraining op het programma, dit in de vorm van een veldloop in Rijkevorsel. Hierdoor kon ik testen of ik de hel  ondertussen al verteerd had.

In de voormiddag ging ik als verkenning toch al eens het parcours afwandelen. Ik liep nog nooit een veldloop en wist dus niet wat te verwachten. Bij de verkenning merkte ik dat spikes voor mij wel een optie waren. Met wat gladde padjes en op het einde wat op en neer lopen, kwamen spikes van pas. Ik merkte bij de verkenning al op dat het een pittige omloop was.

Om 15u30 stond ik als enige met lange broek en buff klaar aan de start, de andere lopers konden blijkbaar beter tegen de koude. De start was super snel. Ik had echte moeite om te volgen, maar moest doorlopen omdat we na de aanloop op een padje achtereen moesten lopen. Ik draaide als 12e dat padje in, maar kon nadien rustig doorschuiven naar de 7e plaats. De wedstrijd bestond uit 4 ronden, in totaal 6,4km. Hoewel dit geen al te lange afstand is, was het toch zwaar om de hele tijd tegen de limiet te lopen. Ik liep constant tegen mijn maximale hartslag. Ik kon goed snelheid maken en liep al vrij snel op een 3e positie.

Op het laatste zware stuk kon ik mijn kompaan lossen maar in de laatste 250meter spurt kon hij mij nog terug inhalen. Jammer genoeg eindigde ik op de 4e plaats en viel dus net naast het podium. Aangezien het een goede training was, is mijn doel bereikt. Nadien een goede bus Sponser Sportfoods recup en we konden er de dag nadien weer tegenaan gaan.

Uitlsag: http://www.kavvv.be/files/ATLETIEK/Bestanden/Veldlopen/140125%20ACR%20Rijkevorsel%20-Veldloop.pdf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *