Ramses en Dimi in de 6u van Halle-Zoersel

In het thuisdorp van onze sponser Alarmen Wouters startte Ramses en Dimi in de 6u van Halle-Zoersel. Dimi reed de 6u solo maar moest jammer genoeg met een rugblessure de strijd staken. Ramses reed in teamverband en werd 17de. Hieronder volgt het verslag van onze nieuwkomer in het team Ramses.

Eerste trainingswedstrijd van het nieuwe jaar en ook van komend seizoen achter de rug. Ik stond in een team van (ex)collega’s aan de start van deze MTB-wedstrijd. Ik heb deze wedstrijd in 2012 al eens mee gedaan in extreme koude, nu voorspelden ze extreme wind en mochten we geen tentjes opstellen. Dan maar opwarmen op de rollen tussen onze auto’s en beurten afwachten in de koffer.

Mijn mtb-skills bleken echt ondermaats te zijn bij de parcoursverkenning van vorig weekend. Ik zag dit evenement vooral als onderbreking van een lange trainingsperiode om toch eens iets met inzet te kunnen meedoen.

We spraken af dat ik de 4de renner was, en ik zou telkens 2 rondes voor mijn rekening nemen. Vorige keer was ik veel te snel van start gegaan en moest ik het in de 2de ronde bekopen, dit zou me niet meer overkomen.

Gedurende de hele 6u heb ik constante rondes gereden van ong. 13’ enkel in de laatste 2u in het donker lagen deze tijden uiteraard wat hoger.

Ik merkte dat ik in het bos meer op kracht en enthousiasme reed dan op techniek en zocht dan ook telkens een meer ervaren crosser om zijn spoor te kunnen volgen. Meestal lukte dit vrij goed omdat ik telkens probeerde af te spreken dat ik dan op de stukken op de weg hem uit de wind zet en het volle pond gaf. Deze deals hebben me zeker geholpen J.

Uiteindelijk reed ik in een team met verschillende decennia als leeftijden (ik 20er, een 30er, een 40er en een 50er) en zijn we geëindigd op een 17de plaats. Volgens mij hebben we een ronde te weinig gereden, indien we die laatste ronde ook gereden hadden zouden we op een 15de plaats gestrand zijn. Op een deelnemersveld van 48 teams ben ik hier wel tevreden mee. Bij mij ging het deze wedstrijd vooral om de sfeer en mijn lichaam eens wat andere prikkels te geven.

Zondag had ik echter nog een vrij stevige koppeltraining gepland (fietsen-lopen) die ik nog perfect heb kunnen afwerken.

Speciale dank aan Dimi voor het uitlenen van zijn fiets want ik heb deze wedstrijd moeten rijden op ontleend materiaal, enkel mijn kledij en Sponser sportvoeding/drank had ik van mezelf mee .

Ik kijk nu vooral uit naar eind maart, de cross duatlon in Berendrecht waar we met het hele team aan de start zullen staan. Individueel of in duo’s. Dat zal voor mij ook al een veel belangrijkere test zijn richting komend seizoen. De honger is er alleszins en ik werk verder met Gert om er een succesvol 2014 van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *