Off road duathlon Berendrecht

Verslag Wouter:

Zondag stond ik aan de start van de off road duathlon in Berendrecht. Al jaren staat deze wedstrijd op mijn programma, het is immers een prachtige omloop en een goede organisatie. Voor mezelf wist ik niet wat ik moest verwachten, dit aangezien mijn voorbereiding totaal anders is dan andere jaren. Ik trainde deze week nog intensieve loopkilometers en zat lange tijd niet op de mountainbike.
Heel het Cyco Endurance Team stond aan de start. Ramses en Dimitri vormden een duo, net zoals Wim en gelegenheidsteamlid Robby. We waren goed vertegenwoordigd in Berendrecht net als de talrijke supporters die van een mooie wedstrijd en zon konden genieten.

Mijn eerste run was erg goed en ik liep vlot. Ik twijfelde niet, liep mijn eigen tempo en kwam als eerste solo de wissel in. Samen met Jimbo Thijs vertok ik aan het mountainbike gedeelte. Jim werkte goed mee en ik hoopte om te kunnen wegrijden met hem. Helaas vormden enkele sterke bikers achter ons samen een sterke groep met enkele duo-bikers die fris konden beginnen biken. We vormde een grote groep waar er erg hard werd gereden met soms gevaarlijke situaties. Ik besloot om niet uit de top 3 te vallen om niet telkens gaten te moeten dichten. Het was soms bijzonder diep gaan maar eigenlijk voelde ik mezelf wel goed.

Bij het ingaan van de laatste ronde reden een sterke Driessens, Jim en ik weg na een valpartij achter ons. Driessens knalde bijzonder hard door waardoor we met verschillende secondes voorsprong begonnen aan het laatste loopgedeelte. Op dat moment geloofde ik zelf in mijn eigen kansen. Ik koos voor de tactiek om zo snel mogelijk over Jim te gaan en hem zo hopelijk een mentaal dipje te kunnen geven. Natuurlijk is dit wel Jim Thijs en was ik iets te euforisch in mijn gedachten … Jim kon al zeer snel terug keren en deed precies hetzelfde bij mij, hij had nu het mentale voordeel. Ik geef gerust toe dat Jim toen de sterkere loper was. Het was duidelijk dat de eerste plaats er niet meer inzat, doch ik probeerde goed door te lopen om mijn tweede plaats te verzekeren.

Bijzonder tevreden en onverwacht eindigde ik als tweede.

Nu ga ik rustig verder werken met mijn langere duurtrainingen en richting de marathon van Antwerpen. Deze marathon loop ik als voorbereiding en als training naar de Ironman. Ik zal dus niet voor een goede tijd gaan en hiervoor ook geen trainingen laten.

Het was een super leuke namiddag met het zalige weer en het goede gezelschap van heel veel fijne mensen en leuke supporters.

http://lopersgroepputte.be/wp-content/uploads/2014/03/uitslag_adventure.pdf

Verslag Ramses:

Ik stond met een paar vraagtekens aan de start qua loopsnelheid. Om dit te bekijken was dit een goede trainingswedstrijd. Ook de eerste race in het Cyco-pakje zorgde voor een beetje nervositeit. Ik stond op de 2de-3de startrij en moest in de eerste 100-200m met wat trek- en duwwerk naar voren krijgen. Eens dit lukte probeerde ik een snelle start te maken, wat ik misschien een klein beetje moest bekopen op het einde van de 1ste run. Uiteindelijk kwam ik binnen met een 9de looptijd. De wissel kon iets vlotter verlopen en Dimi was vertrokken voor een goede fietsproef.

Dimi

Ondertussen probeerde ik mijn benen een beetje los te joggen om me klaar te maken voor de 2de run. Deze wissel verliep vlotter en ik vertrok dit keer op mijn eigen tempo en kon het nog steeds hoog genoeg houden. Uiteindelijk had ik tijdens de 2de run de 5de looptijd van iedereen, waar ik zeker tevreden mee ben, gezien ik liever een iets langere afstand loop.
Uiteindelijk zijn Dimi en ik als 6de duo gefinshed. Het bleef een trainingswedstrijd maar toch ben ik tevreden om hier eens in deze omstandigheden de conditie al eens getest te kunnen hebben. Volgend weekend start ik in de Dijkrun van Niel (loopwedstrijd over 13km) waar ik nog meer zal weten hoe ver ik sta, een dikke maand voor de start van het seizoen. Vorig jaar stootte ik daar op een sterk deelnemersveld, dit jaar wil ik me er terug eens meten met een paar sterke lopers.

 Ram-C

Verslag Wim:

Met een aantal hindernissen in mijn voorbereiding toch hoopvol naar de duathlon in Berendrecht vertrokken. Echter vanaf de start zonk deze hoop meteen helemaal weg en draaide het volledig vierkant. Ik kreeg nooit get goede gevoel en ritme te pakken en moest geforceerd lopen om mee te kunnen gaan met de rest.
In de tweede run hoopte ik dan om op mijn eigen tempo te kunnen starten en zo alsnog een degelijke tijd neer te zetten. Helaas bedroog mijn gevoel mij ferm en was het nog minder dan de eerste run…
Duopartner Robby Bodson kon gelukkig goed mee met de andere sterke fietsers, maar door pech in de laatste ronde viel ook hij wat terug.
Met gemengde gevoelens geëindigd op een 5e plaats en wetende dat er dus nog veel werk aan de winkel is…

CYCO ENDURANCE TEAM 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *