Overwinning Kloosterrun !

Vandaag stond de Kloosterrun te Meer op het programma. Deze wedstrijd paste perfect in mijn voorbereiding om wat extra  aan snelheid te werken tussen alle lange duurtrainingen. Ik reed met mijn fiets naar Meer om al een beetje te kunnen opwarmen.  Samen met vriend Gert liepen we onze benen warm. Gert is al verschillende maanden mee aan het zwemmen en een tijdje geleden gestart met lopen. Nu dus enkel nog het fietsen…

De start verliep vrij vlot en ik liep mijn eigen tempo. Met 3 personen liepen we vlot weg van de anderen die de langste afstand liepen. Aangezien de 2 anderen heel sterk liepen, was het snel duidelijk dat het vandaag niet eenvoudig zou worden om te winnen. Ik wilde vooral verstandig lopen en geen fouten maken die mij eerder wel eens de overwinning hebben gekost. De eerste ronde deed ik veel werk op kop, maar de tweede ronde liep één van de anderen voornamelijk op kop.  Het deed deugd dat ik op lange stukken met tegenwind niet steeds op kop moest lopen.

Ik had in gedachten tijdens de laatste ronde het tempo op te drijven in het gedeelte met tegenwind in de hoop zo mijn kompanen te lossen. Dit gebeurde echter niet, waardoor ik vreesde dat ze erop en erover zouden komen. Ik liet het tempo terugzakken, maar er werd niet overgenomen. De laatste 1,5 kilometer heb ik alles op alles gezet, ik liep stevig door en had eindelijk een gaatje om te lossen. Op een enorm lang recht stuk moest ik maximaal gaan om mijn voorsprong te behouden. Het was heel leuk om op deze manier , na vele trainingen, te winnen van deze sterke tegenstanders.

Tijd: 40.01 op 11,41km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *