Ramses pakt 2de plaats in Zeebrugge !

Via 3athlon.be had ik een startticket gewonnen voor deze wedstrijd en bij gevolg stond ze niet in mijn planning voor dit seizoen. Mede omdat ik voor een sprinttriatlon niet goed genoeg zwem en het fietsen te kort is.

Over 2 weken is er het eerste van het seizoen met de Halve van Stein en na een aantal zware weken op school en in de bouw was dit misschien wel eens goed om te kijken hoe het met de conditie is.

Ik vertrok met Nathalie naar het zonnige Zeebrugge rond de middag, ingeschreven alles klaargezet en sprong met de andere heren 1 het water in. Gezien de korte afstand had ik als doel zo hard als ik maar kon te gaan met het zwemmen en ik kwam als 6de uit het water. Voor mij zeker niet slecht.

Ik hoorde dat de kopgroep niet ver weg was, maar had uiteindelijk ook maar 20km om alleen tegen die 5 te rijden. Na een 10km was er vooraan een versnelling van Sanne en Thijs waarbij 2 jonge Bruggelingen moesten lossen. Hen heb ik bijgehaald en ging meteen weer op kop rijden om hopelijk bij de 2 leiders te komen. Op 4km van het einde van de fietsproef was ik aangesloten bij de eerste 2, maar ik had wel de 2 bruggelingen meegepakt. Met 5 dus naar de wissel voor het lopen. Ook hier ben ik op kop gaan rijden om zo goed mogelijk de wissel binnen te kunnen komen en uiteindelijk reed ik er in 3de positie binnen. Snel wisselen was ook hier de boodschap om aan de 5km te beginnen. Ik liep al snel op podiumkoers en na 1,5km liep ik Thijs voorbij waardoor ik 2de lag. Een voor mij onverhoopt scenario dus ik wou er vandaag alles aan doen om het podium en liefst de 2de plaats veilig te stellen. In de helft van het loopparcours lagen de plaatsen vast. Sanne ging iets te snel om nog bij te halen en Thijs kwam niet dichter op mij dus ik was zeker van het zilver.

 

De conditie is duidelijk nog OK en ik ben enorm blij met mijn 1ste keer op een podium 🙂 Nu nog een week goed proberen trainen en dan vermoed ik wel klaar te zijn voor het langere werk in Stein.

 

Dikke merci aan de digitale supporters en begeleiding ter plaatse door Nathalie die een bruine kleur en een etentje aan de zeedijk er gratis bij kreeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *