Mountainbike marathons La Reid/ Hagenland

Verleden weekend stonden er 2 mountainbike marathons op het programma, de Hagelandse chrono te Langdorp en de Ardennes Trophy in La Reid.

Ik had met Robby afgesproken om samen te starten voor de Hagelandse chrono en en ook Ronny, ne maat van Robby ging mee starten. Maar we raakten elkaar al snel kwijt met het passeren van minder snelle mede bikers. Robby was meer bedreven in het voorbijsteken en wanneer we een pijltje misten kon Robby nog net voor een groepje terug indraaien. Ronny en ik hadden minder geluk. Maar niet alleen had Robby meer geluk met het voorbijsteken hij had ook super benen en ik zou hem pas aan de aankomst weer zien. Het was ook een super mooie dag met veel zon en extra veel drinken was de boodschap. En het leuke aan deze chrono is dat er drinkbussen aan de bevoorrading staan en dat je dus in een wip bediend bent. Het parkoers was zeker de moeite en de 80km voel je in de benen. Zo zie je maar dat je niet altijd naar de Ardenne moet om stevig te kunnen mountainbiken. Uiteindelijk heb ik de 80km in 3u30 gereden. Niet overdreven snel maar vermist voorbijsteken, draaien en keren op single tracks niet altijd mijn ding is mag ik hier wel tevreden mee zijn.

Ik heb me vooral goed geamuseerd en dat was het belangrijkste.

Na zaterdag in Langdorp gereden te hebben was het maandag in La Reid te doen voor de Ardennes Trophy. Ik wist eigenlijk wel dat ik daar op tijd moest zijn want der komt altijd een pak volk op deze marathon af. Maar anderzijds had ik ook geen zin om lang op voorhand in de box te staan wachten. En ik was op voorhand ingeschreven, dus dat zou wel in orde komen. Niet dus. Ik stond redelijk vanachter in de 2de box en het ging niet vooruit. De ene opstopping na de andere en na 30 minuten had ik amper 5km gereden. Het had er namelijk ‘s nachts geregend en dit had als gevold dat sommige paadjes er glibberig bij lagen. Er kon onderweg nog gekozen worden tussen 75 of 100km. Ik was gestart voor de 100km maar kreeg meer en meer zin om “slechts” de 75km te doen.

Spijtig van vele files in het eerste deel van de marathon maar het parkoers was uitdagend en mede door de regen van afgelopen nacht was het een behoorlijk zware rit.

 

En te laat werd ik bewust van het feit dat ik veel te weinig aan het drinken was. Gelukkig kwam de splitsing van 75/100 km pas op het einde en draaide ik snel af voor de 75km,

Doordat ik te weinig had gedronken had ik de laatste 10km ook geen kracht meer in de benen en was ik echt blij wanneer ik de finish zag…

Dat ik geen goede uitslag ging rijden wist ik als snel en ofwel moet ik hier in de toekomst met een vergunning starten ofwel moet ik de massa evenementen aan mij laten passeren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *