2e plaats 8ste triathlon Retie !

Vandaag stond ik aan de start van de 8e in Retie. Vorig jaar startte ik een week voor Stein ook in Retie. Dit beviel me wel zodat ik dit jaar net hetzelfde deed.

Samen met Kitty ben ik goed op tijd richting Retie vertrokken. Terwijl ik de omloop ging verkennen, ging zij mijn nummer oppikken. Nadien ging ik mijn loopschoenen in de wissel plaatsen om snel naar de zwemstart te vertrekken. Mijn Argon 18 had het eerste plaatsje in de wissel gekregen zodat ik heel snel kon wisselen.  Nadat alles netjes klaar stond, wandelde ik naar de start. Ik nam me vandaag voor om eens in de voeten te zwemmen. Ik lag op de eerste rij en met het startschot merkte ik dat iedereen veel sneller startte dan ik, maar ik maakte me niet druk. 500 meter volluit gaan is voor een slechte zwemmer als ik niet eenvoudig. Met een  liche achterstand kwam ik op de 15e plaats uit het water.

Ik maakte een goede wissel en gaf alles op de fiets. Ik voelde me goed tijdens het fietsen . Ik werd echter al na enkele kilometers bijna van de baan gereden door een politiewagen. De wagen reed bijzonder traag op het parcours en ik haalde deze reglementair in langs links. Op het moment dat ik aan het inhalen was, besloot de politieagente zonder in haar spiegels te kijken om even naar de berm te rijden. Ondanks ik op dat moment 45 km/uur reed kon ik nog net tot stilstand komen zonder te vallen, maar het scheelde geen haar of ik had een harde val gemaakt. Volledig uit mijn ritme diende ik weer uit stilstand te vertrekken. Dit is een fout waar de organiastie totaal niets aan kan doen maar wel een fout van een onoplettende politie agente die grote gevolgen voor mij had kunnen hebben.  Op dat moment besefte ik nog niet dat dit voorval me nadien de overwinning wel eens gekost kan hebben. Maar ik wil dit niet als excuus inropen want de winnaar blijft de verdiende winnaar. Nadat ik bekomen was van de schrik, fietse ik verder en kon gelukkig weer snel mijn tempo van voordien terug oppakken en verder naar voor rijden.

Ik kon een snelle wissel maken en een stevig tempo lopen. De eerste liep telkens ongeveer 15sec voor mij maar ik geraakte er heel moeilijk naartoe. Ik kwam tevreden als tweede over de eindstreep en ben zeer tevreden met dit resultaat.

Dit was een goede test richting 1/2 Stein volgende week.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *