Sterke Peer triathlon

Net als vorig jaar vroeg mijn collega Björn me om dit jaar met hem weer een duo te vormen in de trio-wedstrijd van de Sterke Peer. Ik vind dit een heel leuk evenement en blijf het een goede snelheidstraining vinden zo’n wedstrijd in trio. Niettegenstaande wou ik beter doen dan vorig jaar met onze 20ste plaats toen. Ik had top10 voorgenomen.

FB_20140811_13_52_10_Saved_Picture

Het was een zeer chaotische en agressieve zwemstart na een minuut stilte voor het overlijden van vader Herremans. Ik had het gevoel dat ik echt wat plaatsen had verloren en een beetje ‘om’ had gezwommen. Uiteindelijk klokte ik af met de 12de zwemtijd en liep ik als 9de de wisselzone binnen om Björn aan het fietsen te kunnen laten starten. Björn bewees me voordien al dat hij een pak sterker was als vorig jaar en fietste ook een 2-tal minuten sneller dan toen. Het ging hard maar hij kwam toch knap als 18de de wisselzone binnen. Ik nam de chip snel van zijn voet en wist dat ik voor een top10 nog hard moest lopen, dus volle gas. Ik hoorde mensen langs de kant tellen en ze zeiden bij ons 12 en 13. Voor zover het kon dan nog maar wat harder lopen. Ik maakte nog enkele plaatsen goed en uiteindelijk zijn we als 6de gefinished. Met een looptijd van 16’06’’ op 5km ben ik zeker tevreden. Dat is ook weer een halve minuut sneller dan vorig jaar.

FB_20140811_13_52_18_Saved_Picture

Zoals eerder gezegd is dit een leuke wedstrijd en ik ben blij dat je hier andere mensen ook kennis kan laten maken met de fantastische triatlonsport!

Bedankt aan collega Björn voor het knappe fietswerk en de aanwezige supporters!

Ik ga deze week nog keihard trainen en dan een recuperatieweek voor mijn laatste halve triatlon dit seizoen in Deinze.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *