Triathlon Deinze

Deinze was mijn laatste halve triatlon dit seizoen en ook al naderen we het einde van het seizoen, ik had er echt zin in. Ik kwam hier in een super sterk deelnemersveld en had me voorgenomen zo hard mogelijk te gaan en zien waar we dan uitkwamen. Eens aangekomen zag ik dat de watertemperatuur amper 17° was !

Ik stond achter een mooie groep toppers om het water in te gaan: Frederik Van Lierde, Bert Jammaer, Pieter Hemeryck om er maar enkelen te noemen. Het water was ook écht koud. Mijn gevoel tijdens het zwemmen was goed, toen ik eruit kwam was ik een beetje teleurgesteld over de tijd (29’15’’) maar blijkbaar nog goed voor een top30. Ik zag ook dat Van Lierde er 25’ over gedaan had dus best OK voor mij dan J.

12519_794635287261639_5501443223941371934_n

Dankzij ploegmaat/sponsor Wim had ik een proper vol wiel meegekregen voor deze wedstrijd en ik wou het alle eer aan doen op de fiets. Dit lukte aardig want ik klokte af op 2h15’ op 90km. Gezien er toch wel een behoorlijke wind was die ronde per ronde krachtiger waaide was ik ook hier tevreden mee. Ik maakte plaatsen goed en kwam in een grote groep. In de laatste ronde waren de sportgoden me echter niet goed gezind. Een atleet haalde me in en reed rustig verder weg. Ik liet hem doen maar geef toe dat ik iets te dicht achter hem reed. Aangezien hij sneller fietste dacht ik dat dit niet zo erg was, dit was echter buiten een referee gerekend.. Meteen een gele kaart en 5’ strafbox. Als je weet dat ik alles doe om een paar seconden te kunnen sparen (geen kousen aan doen, wissels trainen, …) weet je dat 5’ een eeuwigheid is. Bovendien bleek ik in de top15 van de wedstrijd de wissel binnen te komen, wat hier een topresultaat zou geweest zijn. In de strafbox een Sponsor-gelletje genomen, het nadarwerk met mijn gouden linker wat bijgewerkt en kokend van binnen de eeuwigheid, euhm… 5 minuten afgewacht en dan vertrokken voor mijn halve marathon. Ik probeerde meteen een stevig tempo op te leggen maar het was geen supersnel parcours met heel wat bochten en offroad stukken. Ik liep hem uiteindelijk nog in 1h26’ en maakte ook hier nog enkele plaatsjes goed en zo kwam ik binnen op een 29ste plaats overall (incl. trio’s) en 26e van de individuelen. Gezien de omstandigheden moet ik hier tevreden mee zijn en mag ik niet te lang nadenken over waar ik had kunnen eindigen zonder die strafbox. Een heel jammer feit, ik zal niet discussiëren of het al of niet terecht was maar het is wel extra pijnlijk als je 10’ later ziet dat 3 andere atleten die bijna wiel-in-wiel rijden ‘slechts’ een waarschuwing krijgen. Hier mag dan wat consequenter in gehandeld worden.

10641186_794892413902593_4519239472413621234_n

Het einde van het seizoen is nakend en ik kan dit jaar eindelijk weer afsluiten op de ¼ in Mechelen. Weer een wedstrijd wat dichter bij en doorgaans kan ik daar op redelijk wat supporters rekenen. Bedankt aan mama en papa die er op deze zondagochtend mee heel vroeg uit zijn gekomen (lees 5h45!!). En ook aan de digitale supporters uiteraard!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *