Ram-C 20e in Mechelen

Het was vandaag een rare race. Ik had een minuut stilte gevraagd voor het overlijden van een vriend en deze ook gekregen. Even een moeilijk moment maar toch een dikke pluim voor de organisatie dat ze dit wilden doen.


Ik wilde het seizoen mooi afsluiten en een top20 was in principe mijn ambitie, gezien het deelnemersveld en de housewarming van de dag voordien.
De zwemproef verliep op zijn minst gezegd niet zo goed. Ik kreeg al na 5 slagen een elleboog te verwerken met het nodi…ge water in mijn bril voor de komende 1,5km. Bovendien was ook mijn zak waar ik de wetsuit moest insteken een plaats of 4 verder gewaaid en leek het al ‘byebye goeie tijd/plaats’.

ramses mechelen 2

Ik probeerde er dan maar meteen de pees op te leggen met de fiets en de knop was omgedraaid. Ik wist echter wel dat ik een hele wedstrijd achter de feiten aan zou fietsen en lopen. Ik kwam toen eerst in groepen van atleten die normaal gezien een stukje achter mij strijden dus dat was even moeilijk. Ik kon echter wel van het ene peletonnetje naar het andere rijden mede dankzij 3 andere atleten die over stevige fietsbenen beschikten.

GetAttachment

Op het einde van de fietsproef zat ik in een grote groep dus probeerde daar nog een beetje van weg te rijden om zo een iets ‘rustigere’ wissel te doen. Die verliep vlot en ik vond meteen een goed tempo dat ik kon aanhouden. Ik maakte al snel een 4-tal plaatsen goed. Nadien raapte ik hier en daar nog een atleet op en zo kon ik finishen in 2u01’ in deze laatste kwartwedstrijd van het seizoen. Wel boven de 2u grens maar het was 43km fietsen en 10,2km lopen dus ben ik hier best tevreden mee! Bedankt Kevin voor de uitmuntende begeleiding!

ramse mechelen 3

Vandaag ook even met coach Gert gebeld en we zullen de komende weken eens moeten samenzitten om een planning te maken voor volgend jaar. Wat al wel vast staat is dat ik volgend jaar met het hele Cyco Endurance Team aan de start zal staan van de Ironman Luxemburg 70.3 op 20 juni 2015.
Nu gaat de riem er even af en kunnen we een 2tal weken uitbollen en sporten als we er zin in hebben of doen waar we zin in hebben om zo de batterijen op te laden en er vanaf dan terug in te vliegen voor het nieuwe seizoen. Komende winter moet er zeker op het zwemmen gewerkt (blijven) worden. M.a.w. ik kan nu probleemloos de perfecte huisman spelen
Grtz

Ram-C 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *