Wintersprokkels

Verslag Ramses Jaarmarktcriterium 2014 (Boom, Schelle en Niel) Het is het eerste jaar dat er 3 loopwedstrijden tijdens de jaarmarkten van deze rupelgemeenten werd gehouden. Na elke wedstrijd kreeg je punten en zo werd er een eindklassement opgemaakt. Ik vond het een leuk initiatief en het was vlakbij, vandaar dat ik me hiervoor had ingeschreven. Omdat de winter er aan komt waren de resultaten ondergeschikt maar eens je aan de start staat wil je toch zo goed mogelijk presteren. Zeker als je in Boom naast een Bert Jammaer aan de start komt en in de andere loopwedstrijden ook een paar sterke mannen hebt die al bewezen een 10 miles tussen de 50 en 55’ te lopen.. De wedstrijd in Boom (10km) was in héél slecht weer, zelfs te slecht om te gaan opwarmen. Ik liep er lang in een 3de plaats maar op 2km voor het einde werd ik door een groepje van 3 lopers die goed samenwerkte ingehaald, dus meteen van plaats 3 naar plaats 6..

DSCN5393

In Schelle, de langste wedstrijd (13,5km) had ik dan ook een plaats in de top10 voor   mezelf als doel gesteld. Ik vertrok mee vooraan en het liep best goed en na een 4-tal km liep ik op een 4de plaats en op bepaalde punten kon ik mijn voorsprong op nr.5 wat in ’t oog houden en wist dat de 4de plaats vrij zeker was. Het podium was net iets te hoog gegrepen. Ik sprokkelde er wel wat punten in het klassement waardoor ik daarin opschoof naar een 3de plaats.

DSCN5396

Met die 3de plaats in gedachten startte ik wel in Niel, met als doel deze plaats te behouden. Mijn voorsprong was echter klein op de nr. 4 dus ik wist wel dat ik hard moest lopen om in deze 11km-wedstrijd het eindpodium te behalen. Vertrokken met een pace van 3’20”/km (en 2 mannen van de kopgroep waren nog wat aan het babbelen toen) was me iets te snel. Ik koos mijn eigen tempo en liep snel op een 5de plaats die ik ook kon vasthouden. Byebye eindpodium, daar viel ik net naast met een 4de plaats.

DSCN5398

Al bij al ben ik wel tevreden, mijn doelen liggen net iets later en ergens anders in het seizoen. Ik liep vaak tegen mensen die atletiek doen/deden en crossen liepen dus zij zijn net wat beter in vorm, maar ook sowieso sterker als lopers. Kortom ik ben tevreden met een 4de plaats in het eindklassement, wat ook logisch is als je een keer 6e, 4e en 5e wordt. Tof initiatief, ik wil het volgend jaar zeker nog eens doen. Nu wat doortrainen en op 7 december start ik als loper van een duo in de crossduatlon van Wuustwezel. Verslag Wouter Halve marathon Kasterlee Ik liep in mijn opbouw de halve marathon van Kasterlee. Een halve marathon die voor 80% uit off road lopen bestaat. De eerste 15km liep ik onder mijn overslag pols een stevig tempo. Het parcours was een ware modderpoel en het was opletten voor blessures. De laatste 6 km liep ik stevig door met enkele stevige kuitenbijters was het toch afzien.

13111_10202692909713539_4827097778647979233_n

Tevreden voor de tijd van het jaar werd ik 23ste http://prod.chronorace.be/classements/classement.aspx?eventId=1105777985069190&mode=large&IdClassement=11203

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *