Overwinning 10 miles Bornem

Een weekje na de 10 miles van Antwerpen, stond de Impala run te Bornem op het programma. Dit is een offroad 10 miles in en rond Bornem. Dwars door de mooie bossen van Weert en langs de oude schelde.

Vorig jaar behaalde ik hier een 3e plaats, maar toen was ik niet in optimale conditie. Nu wilde ik hier revanche nemen en dus voor de overwinning gaan.

Net zoals vorige week probeerde ik niet te snel te starten en dus ging ik op de 2e rij staan, samen met Tommy Van Wevernberg (winnaar van vorig jaar) en Mathias Laureys (triathleet en sterke loper). Mathias had de dag voordien het BK ploegentriathlon afgewerkt en ging voor de korte afstand gaan. Ook Tim De Bouw (2e van vorig jaar) ging voor de korte afstand. Ik moest dus vooral met Tommy rekening houden.

Samen met Mathias trokken we vrij snel de kop en km 1 was in 3:15. Dat was weer ietsje te snel maar nog doenbaar. Even ging ik nog met Mathias mee, maar hij ging toch iets te snel en ik liet een gaatje. Echter achter ons werd er niet meteen aangepikt, dus kon ik gerust doorlopen.

Het ging niet gemakkelijk omdat het parcours niet altijd even soepel loopt. Er zijn wel wat putten, boomwortels en bochten die moeten gepasseerd worden en het is daardoor zwaar om het tempo hoog te houden. Mijn tempo bleef gelijk met dat van de 10 miles in Antwerpen, maar het was afzien. Zo hard zelfs, dat ik supporters Robby & Nancy bijna niet had zien staan.

Op het einde kreeg ik het echt moeilijk, maar ik kreeg nog even vleugels op het einde omdat ik nog net mijn vrouw, die voor de halve afstand ging, kon passeren voor de finish (zij vond dat iets minder leuk).

In ieder geval kon ik moe, maar voldaan, de finish halen met 2 minuten voorsprong op Tommy. Met een tijd van 56:47 was ik ongeveer even snel als in Antwerpen. Daar was de afstand 360m korter en dus scheelt dat ongeveer een minuut in tijd.

11182219_1592664581008188_5764406605316831477_nUitslag: http://prod.chronorace.be/Classements/Classement.aspx?eventId=1137092591616222&mode=large&IdClassement=11632

PS: De derde in de uitslag had niet veel zin in het podium en was al weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *