1/4 stayer triathlon Geel

Verslag Ramses

Zondag stond ik met ploegmaat Wouter aan de start van de officieuze triatlonseizoensopener in Geel, traditioneel een mooie maar lastige wedstrijd. Dit jaar zeker omdat we beiden niet de beste zwemmers zijn. Ik vertrok alleszins met de hoop op een top20 plaats in deze wedstrijd.

De zon scheen, ideale temperaturen, véél goesting en een beetje gezonde stress. Alles leek dus goed te zitten, dit was wel buiten de organisatie gerekend die niet beter vond dan atleten hun fietsen ‘vrij’ in de wisselzone te laten zetten en achteraf een allesbehalve deftige uitslag mee te geven die dan ook nog eens anderhalve dag op zich liet wachten.

149370_10205428903575891_5331618314177836515_n

De wedstrijd zelf dan, ik wou mee vooraan liggen om toch proberen zo goed mogelijk mee te zijn in het zwemmen. Buiten een gebruikelijke elleboogstoot te ontvangen hebben, verliep de zwemproef goed en kwam ik rond ca. 25ste plaats uit het water. Daar zat ik alvast op schema. Een vlotte wissel dit keer zorgde dat ik bij een sterke fietsgroep zat met oa. Hans Moonen, Bart Borghs en Vincent Van de Walle. Ik deed mijn deel van het werk maar niet meer dan dat, want wou nog een goed loopnummer kunnen doen. We raapten verschillende groepjes op en het tempo bleef enorm hoog liggen gedurende deze 40km. Op het einde demarreerde Vincent nog en moest ik er alleen naar toe met 2 van zijn ploegmaats in mijn wiel als afstoppers maar ik geraakte er toch bij en zo ook vooraan in de groep de wisselzone in. Ondanks dat ik aan de verkeerde kant binnenreed kon ik nog een snelle wissel doen door even met fiets onder de bar te kruipen. Ik kwam hier rond plaats 19 de wisselzone in.

IMG_2645

In een stayerwedstrijd, en zeker met deze grote fietsgroep zag ik het moment om in het begin van het lopen de gas volledig open te draaien waardoor ik op 1km vlot een 6-tal atleten kon inhalen. Ik probeerde mijn tempo zo gelijkmatig maar hoog mogelijk aan te houden. Onderweg nog een gelletje en wat water opgenomen en het lopen voelde goed aan. Uiteindelijk heeft er nog 1 atleet me vlak voor de finish kunnen inhalen. Ik eindigde kort bij een onverhoopte top10 maar viel er net buiten. Toch ben ik enorm blij met deze 12de plaats. Ook teamgenoot Wouter kwam knap als 13de binnen. Het bewijst dat we met het ‘kleine’ Cyco Endurance Team ons vel duur verkopen. Voor mezelf is het een bevestiging van een goede winter en goede conditie in dit seizoensbegin. Het geeft me vertrouwen voor de komende wedstrijden! Nu in de maand mei nog goed doortrainen om dan een drukke junimaand door te komen met 2 ¼-triatlons en 1 ½ in Stein.

IMG_2948

Bedankt aan coach Gert Goedhart, supporters ter plaatse mama en papa en fotografe Katrien Decru voor de foto’s!

Verslag Wouter

Zondag 10 mei stond ik aan de start van de eerste echte triathlon van het seizoen. Geel veranderde dit jaar van een niet stayer wedstrijd naar een stayer race. Dit kon voor mij als slechte zwemmer een reden zijn om thuis te blijven, maar omdat deze wedstrijd zo vlakbij huis is besloot ik toch te starten.

IMG_2454

Het was prachtig weer en het water was niet al te koud (17°C). Samen met ploegmaat Ramses ging ik in het water voor het zwemmen. Zwemmen is nooit mijn favoriet onderdeel maar ik maakte er weer het beste van. Opnieuw koos ik in het water de foute kant. Doordat ik niet in de voeten van betere zwemmers kon zwemmen, stond ik er alleen voor. Ik deed mijn best en wisselde na het zwemmen zo snel mogelijk zodat ik kon starten aan een inhaalrace.

IMG_2849

Omdat de organisatie opteerde om niet samen te werken met de VTDL was het een chaos in de wisselzone. Ik vertrok stevig met de fiets en we maakten snel een groepje. De samenwerking was best goed maar het niveau was wisselend. Iedereen deed zijn best en op een vlak parcours als Geel kan je alleen weinig uitsteken. Ik deed wat extra kopbeurten en maakte er zo toch nog een stevige fietsproef van.

IMG_2952

Eens aangekomen in de wisselzone zaten we vlakbij een andere groep en begon ik aan een inhaalmanoeuvre tijdens de looprace van 10 km. Mijn benen lieten me niet in de steek en ik onderhield een goed tempo waardoor ik nog enkele plaatsen kon opschuiven.

Uiteindelijk eindigde ik op positie 13 net achter ploegmaat Ramses. Aangezien dit een stayer race was, ben ik daar best tevreden mee. Een beetje verder bouwen richting de halve van Leuven eind deze maand, hopelijk kan ik daar mijn goede fiets- en loopbenen verzilveren.

Uitslagenblad en tijden trekt op niks http://tijdregistratie.geenentijd.be/Geel-2015-Kwart-Heren.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *