Triathlon Leuven 70.3

Na al een goed voorjaar wilde ik de lijn doortrekken om ook een goed resultaat te halen op de langere afstand. De voorbereiding verliep goed en de week rust voordien deed ook deugd.


Zondagochtend zakte ik een beetje nerveus af naar het Ladeuzeplein in Leuven. Na het afhalen van mijn nummer en klaarzetten van mijn loopschoenen in de laatste wisselzone, zette ik mijn fiets in de auto bij mijn vader om naar de zwemstart in Rotselaar te rijden (10 km verder). Mijn vader was gelukkig, zoals zo vaak, weer op post om mij te ondersteunen bij de wedstrijd.

We moesten twee lussen zwemmen met in totaliteit een afstand van 1900 meter. Het zwemgedeelte is nog steeds mijn zwak punt dus probeerde ik de schade hierbij zoveel mogelijk te beperken. Ik zwom steeds buiten het gewoel en kwam nadien voor het eerst in een groepje terecht. Tijdens de wedstrijd had ik het gevoel dat ik naar mijn normen vrij degelijk gezwommen had, doch nadien bleek dat ik slechts de 84e tijd heb gezwommen. Hoewel ik al vrij veel progressie heb gemaakt bij het zwemmen, mag ik met dit resultaat eigenlijk toch niet tevreden zijn.

135_leuven2015

Bij het starten van het fietsgedeelte merkte ik op dat alles precies zeer kort bij elkaar lag. Ik fietste rustig mijn tempo en nam mezelf voor rustig te blijven omdat het toch 90 kilometer fietsen was. Na één ronde fietsen hadden we een relatief grote groep fietsers gevormd. Weliswaar moet je op 10 meter drafting afstand blijven. Onderweg werd ik aangemoedigd door mijn ploegmaats Dimitri en Ramses die aan het trainen waren rondom Leuven, bedankt hiervoor.

Na de tweede fietsronde was ons groepje herleid tot een trio met Kris Vermeiren, Pieter Galle en mezelf. Pieter Galle fietste bijzonder sterk en ik kon weinig of niets overnemen, tenzij op enkele bergjes. We fietsten met zijn drieën zeer sterkt naar voor om zo als 16e de wisselzone in te duiken.

285_leuven2015

Ik vroeg me echter af hoe goed mijn benen nog zouden zijn voor het loopgedeelte van 21 kilometer. Ik kwam gelukkig direct in een goed loopritme en zat al snel op de 12e positie. Ik was enorm gedreven om nog een tandje bij te steken en naar de top 10 te kunnen lopen. Omwille van de vele trapjes in Leuven was het echter een enorm lastig loopparcours. Gelukkig bleven mijn benen goed en kon ik opschuiven naar de top 10. In de tweede loopronde kwam Pieter Galle kort achter mij gelopen en verplichte ik mezelf nog wat te versnellen. Ondertussen liep ik naar de 7e plaats. De laatste 5 kilometer waren er echter een beetje teveel aan en ik merkte dat ik stilletjes begon te vertragen. Hoewel ik zeer moe was, deed ik er alles aan om geen plaatsen meer te verliezen. Gelukkig had ik voldoende voorsprong opgebouwd op de achterhoede zodat ik, ondanks mijn dipje op het einde, niet meer werd voorbij gestoken.

387_leuven2015

Ik ben bijzonder blij met mijn 7e plaats. Ondanks de goede resultaten van de voorbije maanden twijfelde ik of ik de langere afstand ook zou aankunnen, maar dat bevestigde ik vandaag. Nu is het tijd voor rust en tijd voor mijn familie.

Zwemmen 28.13 (84) fietsen (2.19.50) (12) lopen (6)

http://uitslagen.3athlon.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *