1/4 triathlon Meer

Ik vertrok met vrij hoge verwachtingen naar de 1e non-drafting kwarttriatlon voor mij dit seizoen in Meer. De eerste van 3 wedstrijden in 4 weken tijd. Ideaal weer vandaag en veel goesting om te knallen vertrokken we. Er moesten 2 rondes van 500m gezwommen worden met een korte Australian Exit. Ik had me voorgenomen om nog eens echt vol door te gaan met het zwemmen en dat loonde. Ik kwam als 12e uit het water met niet enorm veel achterstand op de atleten voor mij. Ik had dit zelf ook al door toen ik aan het zwemmen was dus dat zag er allemaal goed tot zeer goed uit!

unnamed1

Snel proberen wisselen en dan knallen op de TT-fiets dacht ik toen. Al snel bleek dat het gevoel niet goed was gedurende de eerste hele eerste van drie ronden.. Ik werd door te veel atleten ingehaald en ik wist toen al dat mijn vooropgestelde doel niet gehaald zou worden. Toch geprobeerd om de knop om te draaien en zo kwam ik er een beetje door in de volgende 2 fietsrondes. Ik kon min of meer gelijke tred houden met een groepje voor mij. Uiteindelijk ben ik binnengekomen met een gemiddelde van 40.1km/h.

unnamed2

Ik wist dat ik met het lopen wat volk zou (moeten) kunnen inhalen en dat deed ik ook gedurende de 1ste ronde van 5km. Ik liep aan een pace van 3’30”/km. Toen kwamen er steken parten spelen en zakte het tempo naar 3’50”- 3’55”/km en werd ik door een paar ingehaalde atleten opnieuw bijgebeend.. Uiteindelijk kwam ik binnen op een 10de plaats in 1u49’44”.

unnamed3

( foto’s met dank aan Chris Hofkens )
Aan materiaal (cycosports.be) en supporters (mama, papa, Nathalie, Wouter, Jan, …) zal het zeker niet gelegen hebben. Kleine offday hoop ik en binnen 2 weken krijg ik een herkansing in de ½ Triatlon van Stein. Met coach Gert even overlegd we gaan nu een weekje doortrainen en dan een weekje rusten naar Stein toe om hopelijk daar terug te knallen.

Grtz
RAM-C

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *