Sprinttriatlon Zaventem – 2e plaats overall (1e plaats H24)

Vandaag startte ik in Zaventem, met 500m zwemmen in het zwembad. Ik startte in de laatste reeks bij de snellere atleten en wist dat er wel een aantal heel snelle, jonge zwemmers zouden starten. Ik hoopte dat ik op het glooiende fiets- en loopparcours hen kon bijbenen..

Door het slechte weer en met 1 valpartij te zien gebeuren bij de vorige reeksen had ik mezelf voorgenomen om voluit te zwemmen, op te passen met fietsen en vol te lopen. Na lang wachten was het eindelijk aan ons. We lagen met 4 in een baan en zwommen een vrij gelijk tempo.

Eens uit het water deed ik een goede snelle wissel en reed heel even met klein beetje de rem op in de hoop een groepje te kunnen vormen. Het groepje was er wel maar het kopwerk werd echter letterlijk door 1 iemand gedaan.. Mezelf J Ik zag deze wedstrijd als een goeie intensieve training dus wou wel gokken op hard fietsen om zo een paar anderen over boord te kunnen gooien. Pieter Hemeryck (broer van Sander) stond langs de kant en riep onze achterstand op de kop, na ronde 1 amper een minuut, na ronde 2 nog 15” en in de loop van de 3de ronde had ik ze te pakken.

IMG-20160424-WA0016

Het was een lastig en traag fietsparcours met véél wind, draaien en keren, paaltjes op het parcours dus ik maakte telkens wel optimaal gebruik om dit alles als 1e te passeren. Met de snelste fietstijd begon ik aan het even lastige loopparcours.

Ik wist dat Sander normaal een betere loper is, probeerde nog aan te klampen maar hij ging een tikkeltje te snel op het lastige loopparcours. Ik controleerde mijn 2de plaats want het was telkens op en af lopen, dus moeilijk in het ritme komen. In de laatste ronde ben ik nog heel even iets sneller gestart om de 2de plaats veilig te stellen. Dit lukte en zo kreeg een doorgedreven/intensieve training een happy end met een podiumplaats op mijn 1e triatlon van het seizoen. Achteraf bleek ik ook de 3de looptijd te hebben. Dit geeft vertrouwen voor het komende seizoen met de duurtrainingen in de benen lijkt de snelheid niet helemaal weg J

IMG-20160424-WA0012

Dikke merci aan de supporters ter plaatse: mama en Tom Verlinden en alle digitale supporters. Nu enkele weken doortrainen en nadien samen met teammaat Wouter naar de Bilzen111 Triatlon!

20160424_164308

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *